Nya produkter och den milda vintern ledde till försäljningsrekord för VILPE under det första kvartalet – coronavirusets effekter märks av efter ett par månader

Pressmeddelande 8.4.2020

I år har VILPE Oy:s försäljning börjat starkt. Under januari-mars ökade försäljningen med 34 procent jämfört med förra året. VILPE Oy tillverkar ventilations- och specialtakprodukter. En orsak till försäljningsrekordet tros vara den milda vintern som har gjort det möjligt att utföra takarbeten långt in på året.

Även de nya produktlanseringarna har bidragit till försäljningsrekordet. Till exempel har efterfrågan på den nya Wive-tilluftsventilen varit större än förväntat. Även takfläktar och frånluftshuvar av modellen FLOW har ökat i försäljning med 70 procent jämfört med förra året.

- Det är intressant att försäljningen av våra Alipai-undertrycksavluftare. Trots att produkten har funnits länge på marknaden har försäljningen fördubblats. Ett stort tack till våra samarbetspartners för det här resultatet, säger VILPE Oy:s VD Tuomas Saikkonen.

COVID-19-epidemin hann inte påverka VILPE:s försäljning under det första kvartalet. VILPE följer dock situationen noga eftersom coronavirusets effekter på den finländska byggbranschen visar sig om ett par månader. Om coronakrisen blir långvarig kommer man att bygga mindre i Finland.

- För tillfället fungerar vår produktion och vårt lager normalt. Trots det har vi har vidtagit åtskilliga åtgärder för att förhindra närkontakter och vi uppmanar alla att tvätta händerna noga och tänka på hygienen, säger Saikkonen.

VILPE vill också hjälpa de sju företag som hyr lokaler i VILPEs utrymmen på Fågelberget i Korsholm. Hyrestagarna kommer inte att behöva betala hyra alls för april och maj månad. Idén om slopade hyror kom från VILPEs ledningsgrupp.

- Två månaders hyresinbesparingar kan ha en stor betydelse för ett litet företag. Slopade hyror är ett konkret sätt att stödja under den här svåra tiden, säger Saikkonen.

VILPE deltog även i Pizzalla piristystä -kampanjen (Uppmuntran med pizza). Kampanjens syfte är att muntra upp utsatta familjer under coronatiden med pizzapresentkort. VILPE donerade 200 stycken presentkort (à 15 euro styck). Pizzorna kommer från Kotipizza och utdelningen av presentkorten sköter Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry.

Mer information

Tuomas Saikkonen
+358 50 5376724
VD


tehdas