Muovi on monessa mukana myös rakennusalalla

Telko ja VILPE ovat tehneet yhteistyötä jo kymmeniä vuosia ja VILPE hankkiikin tuotantoonsa raaka-aineita Telkolta. Kuvassa Telkon Petteri Martikainen ja Svitlana Pahlman. Kuvat: Telko

Rakennusalalla muovimateriaalia käytetään mitä erilaisimmissa tilanteissa. Esimerkiksi taloa rakentaessa muovia on niin pohjavalujen kiinnikkeissä kuin vesi- ja viemäriputkissa. Rakennusalalla käytettävien muovien kirjo onkin laajempi kuin muilla aloilla. Myös raaka-aineiden vaatimukset vaihtelevat aina viemäriputkien 50 vuoden kestovaatimuksesta pistorasioiden sähköturvallisuusvaatimuksiin.

Kun uudelle tuotteelle valitaan raaka-aine, on valinnan lähtökohtana aina tuote, sen käyttökohteet ja vaatimukset, kuten muovin lujuus, säänkesto tai esimerkiksi väri.

”Muoveissa on paljon hyviä ominaisuuksia. Se on turvallinen ja kustannustehokas materiaali moneen käyttötarkoitukseen”, muovien liiketoimintajohtaja Petteri Martikainen Telkolta kertoo. Telko on muovien, teollisuuskemikaalien ja voiteluaineiden asiantuntija ja toimittaja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Muovien hyvät puolet unohtuvat, kun muovia päätyy vääriin paikkoihin, kuten meriin. Kestävä ja hitaasti hajoava tuote ei kuulu luonnon kiertokulkuun. Muovin keräystä ja kierrätystä pitäisikin edelleen tehostaa, ja siitä tulisi tehdä kiertotaloustuote. 

”Telko on esimerkiksi tuonut markkinoille biohajoavia muovituotteita ja kierrätysmateriaalista valmistettuja muoveja”, Martikainen kertoo.  

Tiivistä yhteistyötä tuotekehityksessä

Telko ja VILPE ovat tehneet yhteistyötä jo kymmeniä vuosia ja VILPE hankkiikin tuotantoonsa raaka-aineita Telkolta. Yhteistyö on tiivistä erityisesti tuotekehityksessä.

”Olemme asiakkaan tukena prosessin kaikissa vaiheissa, jotta saadaan tehtyä hyvä ja laadukas tuote. Jos asiakkailla on tuotteisiin liittyviä haasteita, ratkomme ne yhdessä. Tukena on koko Telkon kansainvälinen asiantuntijatiimi”, Martikainen sanoo.

”On hienoa olla VILPEn pitkäaikainen kumppani, tästä on hyvä jatkaa yhteistä taivalta. Haluankin koko Telko-tiimin puolesta onnitella VILPEä juhlavuoden johdosta!”