Digitalisaatio on helpottanut Onnisen kaupankäyntiä

Onnisen mobiilisovellus
Onnisen mobiilisovelluksen avulla asiakkaat voivat tarkistaa hinnat myymälöissä ja tehdä keräilyt helposti omalla puhelimella. Kuva: Onninen Oy

Vuodesta 1913 lähtien toiminut tukkukauppa Onninen Oy toimii alati muuttuvalla rakennusalalla. Sen lisäksi, että rakentamisesta ja talotekniikasta on tullut teknisempää ja automatisointi on lisääntynyt, on rakentaminen myös muuttunut hektisemmäksi.

”Aikataulut ovat tiukkoja ja työmaat entistä ahtaampia, mikä vaatii hyvin toimivaa työmaalogistiikkaa”, sanoo Onnisen ilmanvaihtotuotteiden kansainvälinen kategoriajohtaja Markku Vauhkala.

Onnisella onkin arkipäivisin toimiva, koko Suomen kattava logistiikkapalvelu, joka toimittaa tuotteet perille yleisimmin seuraavaksi päiväksi. Myös pikatoimitukset ja viikonlopputoimitukset onnistuvat lisäpalveluna, mikäli asiakkaalle tulee akuutti tarve työmaalla.

”Sähköinen kaupankäynti lisääntyy, mutta se ei poissulje asiakassuhteita”

Myös digitalisaatio ja sen myötä lisääntynyt sähköinen kaupankäynti ovat muuttaneet rakennusalaa. Tämä näkyy esimerkiksi Onnisen verkkokaupan ja mobiilisovelluksen suosiossa. Onnisen digitaaliset palvelut ovat vahvassa kasvussa. Mobiilisovelluksen avulla asiakkaat voivat tarkistaa hinnat myymälöissä ja tehdä keräilyt helposti omalla puhelimella. Nykyään asiakkaat vaativat tuotetietoja helposti saataville, mikä onnistuu sähköisten palveluiden kautta.

Onnisella on digitalisoitumisesta huolimatta Suomessa yli 50 Onninen Express -myymälää ja määrä kasvaa vuosittain. ”Sähköinen kaupankäynti lisääntyy, mutta se ei poissulje henkilökohtaisia asiakassuhteita ja -kohtaamisia. Paikallisuus onkin ehdottomasti vahva tekijä menestymisessä”, sanoo Vauhkala.

Paikallisuuden lisäksi Onnisen eduksi voidaan lukea pitkä historia, erittäin laaja varastotuotevalikoima ja vahva osaaminen alalla. VILPEn kanssa Onninen on tehnyt yhteistyötä muutaman vuosikymmenen.

”Meillä on yhteiset pyrkimykset ja me molemmat pystymme tarjoamaan toisillemme hyötyjä. Yhteistyömme on aina toiminut erinomaisesti yhdessä kehittäen ja parantaen”, Vauhkala kehuu.