Yhteenkuuluvuuden tunne on vilpeläisten voimavara

Meillä VILPEllä työskentelee iso joukko ammattitaitoisia osaajia. Neljä pitkän työuran tehnyttä vilpeläistä kertoo, millaista yrityksessämme on olla töissä ja mitkä asiat ovat vuosien saatossa muuttuneet.

Ella Osipova, vientipäällikkö (Venäjä ja IVY-maat)

”Täällä VILPEllä on demokraattinen ja tasavertainen työympäristö sekä erittäin mukava porukka. Olen vuosien saatossa nähnyt, kuinka pieni yritys on kasvanut näin isoksi. Aika ei kuitenkaan tunnu pitkältä, sillä joka päivä tulee uusia haasteita.

Se, mistä aloitin tällä alalla vuonna 1996, on täysin erilaista kuin nyt. Ensimmäiset 15 vuotta tehtiin vain suoravientiä asiakkaille, missä oli omat haasteensa. Sitten kun perustimme omat tytäryhtiöt, tehtävät ja haasteet muuttuivat. Ennen ei myöskään ollut nettiä, joten kontaktit piti etsiä puhelinluetteloista. Rento ja luova ilmapiiri ovat kuitenkin asioita, jotka ovat pysyneet koko ajan samoina.”

Mika Järvinen, tekninen myyjä

”VILPEllä on mielenkiintoinen työympäristö. Työhyvinvointi- ynnä muut asiat ovat kunnossa. Henkilökunnan pieni vaihtuvuus on hitsannut porukan yhdeksi muurahaiskeoksi, jossa kaikilla on oma tärkeä tehtävänsä. Täällä oppii tuntemaan työkaverit ja on mukava huomata, kuinka erilaiset ihmiset toimivat yhteisen päämäärän viitoittamana samaan suuntaan. Kavereita autetaan ja kaverit auttavat.

Vuosien mittaan on saanut nähdä muutoksen useiden laajennushankkeiden myötä. Seinää on siirtynyt niin itään kuin länteenkin. Vaikka perustyö omalla kohdalla on pysynyt samana, on ajan mittaan mukaan tullut erilaisia myynnin järjestelmien ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Tuotteiden teknistyminen tuo mukanaan uusia haasteita. Suhteellisen pitkä työura antaa myös tietynlaista perspektiiviä hyviin asiakassuhteisiin.”

Tanja Stenroos, varastotyöntekijä

”Työkaverit ja työyhteisö tekevät yrityksen – siksi täällä viihtyy. Kun aloitin työt VILPEllä vuonna 1997, työntekijöitä oli vähän yli 10. Tänä päivänä varastossa työskentelee monipuolisesti eri-ikäisiä naisia ja miehiä. Vuosien varrella laajennuksia on tehty tiheään tahtiin sekä atk-järjestelmät ja tuotantotavat ovat muuttuneet. Työtä tehdään edelleen paljon käsin, mutta apuvälineitä on enemmän käytössä.

Työnantajana VILPE on reilu: työntekijöitä esimerkiksi kannustetaan palkan päälle maksettavilla bonuksilla. On myös tärkeää, että yritys vaalii työntekijöidensä jaksamista kiireenkin keskellä. Välillä vietämme vapaa-aikaa yhdessä esimerkiksi yrityksen järjestämien kesä- ja joulujuhlien merkeissä. Niihin VILPE on panostanut aina paljon.”

Pertti Kristo, tekninen asiantuntija

”Olemme täällä kuin yhtä suurta perhettä. Kaikilla on yhteiset tavoitteet. Parasta työssä on itsenäisyys – ketään ei käskytetä, mutta totta kai ohjataan. Työntekijöihin luotetaan. Aloitin työt yrityksen silloisessa ruuvitehtaassa vuonna 1989, ja pian sen jälkeen koimme 90-luvun laman, josta kuitenkin yhdessä selvittiin. On ollut hienoa ja opettavaista nähdä sekä ne hyvät että huonot hetket.

Vuosien varrella talo on kasvanut, ihmisiä on tullut lisää ja enemmän koneita on otettu käyttöön. Täällä en kyllästy, koska työ ja haasteet muuttuvat koko ajan. Odotan innolla tulevaisuutta, sillä koko ajan tuntuu siltä, että nurkan takana on jotain vielä mahtavampaa. Luulen, että kun tulen eläkeikään, en malta lähteä täältä pois.”