VILPE sai Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Palkinnon vastaanottivat VILPEn perustaja Eero Saikkonen (kuvassa toinen oikealta) ja tekninen johtaja Timo Anttila (kuvassa oikealla). Kuva: Emil Bobyrev.

Ilmanvaihto- ja kattotarvikkeita valmistava VILPE Oy on saanut Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon.

VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkosen mukaan palkinto on suuri tunnustus kovasta työstä koko organisaatiolle.

”Menestys ei koskaan riipu vain yhdestä tai kahdesta henkilöstä, vaan koko organisaatio on menestynyt viime vuosina ja onnistunut kasvamaan. Olen tosi ylpeä meidän porukastamme”, hän sanoo.

Palkintolautakunnan perusteluissa mainitaan esimerkiksi panostus tuotekehitykseen.

”VILPE on yrittäjävetoinen kehittäjäyritys, joka on saanut alkunsa omistajansa arkisesta innovaatiosta kattotyömaalla. Se kehittää jatkuvasti uutta ja myös patentoi toistuvasti. Yhtiöllä on vahva arvopohja, mikä näkyy arjessa. Se tekee asioita rohkeasti ja osallistuu myös hyvän tekemiseen lähiyhteisössään”, palkintolautakunta perustelee.

Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ehdotti VILPEä valtakunnallisen palkinnon saajaksi. Viime vuonna VILPE valittiin myös vuoden maakunnalliseksi yritykseksi Rannikko-Pohjanmaalla.

”Yritys panostaa vahvasti henkilökunnan hyvinvointiin ja tasa-arvoon. Lisäksi VILPE on tehnyt suuria investointeja kotimaisen ja ympäristöystävällisen tuotannon eteen”, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Hippi Hovi toteaa.

Ihmiskeskeisyys ja innovaatiot mahdollistava työkulttuuri

VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen korostaa, että palkinto on tunnustus koko yrityksen 47-vuotisesta historiasta. Kuva: Tommi Pietiläinen

Yrityksessä toteutettiin pari vuotta sitten sukupolvenvaihdos, kun toimitusjohtajan tehtävät siirtyivät VILPEn perustaja Eero Saikkoselta tämän pojalle Tuomakselle. Tuomas Saikkonen korostaa, että palkinto on tunnustus koko yrityksen 47-vuotisesta historiasta.

VILPEn menestyksen taustalla on ihmiskeskeisyys ja innovaatiot mahdollistava työkulttuuri.

”Isäni onnistui luomaan hyvän työilmapiirin, jota haluamme vaalia ja kehittää. Voimme puhua avoimesti toisillemme. Kun työntekijä tuntee olonsa turvalliseksi yrityksessä, hänen ei tarvitse pelätä epäonnistumisia. Näin pystyy tekemään parhaansa joka päivä”, Tuomas Saikkonen sanoo.

Palkinnot jaetaan Tampereella 22.10. Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien iltajuhlassa, ja sen vastaanottaa Eero Saikkonen. VILPEn lisäksi muita palkittavia ovat Eurajoen Romu Oy ja Norrhydro Oy. Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon myöntävät Suomen Yrittäjät ja Fennia.