Milloin käytetään Huopa- ja Huopa Slate -läpivientiä?

Huopa-läpivienti

VILPE Huopa -läpivientiä käytetään rullahuopakatteilla ja VILPE HS Huopa/Slate -läpivientiä palahuopa- ja laattakatteilla. Molempien minimikattokaltevuus on 1:5 (11,5°).

Tuotteiden ero liittyy asennukseen: Huopa-läpivienti asennetaan kokonaan huopakerroksen alle bitumin avulla, kun taas HS Huopa/Slate -läpiviennin alaosa jää huopakatteen päälle, ja liitos kiinnitetään ruuveilla.

Bitumikermien ammattiasentaja voi asentaa kumman tahansa hitsaamalla tai liimaamalla. Tee-se-itse-asentajalle suositellaan tuotetta HS Huopa/Slate.

Huopa-läpivienti

Perinteinen huopaläpivienti asennetaan kermien väliin siten, että päällimmäinen kermi tiivistetään huolellisesti läpiviennin ympäri. Tämän tuotteen asennuksessa on erityisesti huolehdittava, että sauma on tiivis läpiviennin alapuolella. Vuotoriskin välttämiseksi tämän kohdan tiivistäminen on erittäin tärkeää.

HS Huopa/Slate -läpivienti

HS Huopa/Slate

HS Huopa/Slaten asennuksessa läpivienti jää alaosaltaan kermin päälle. Asennuksessa on huomioitava ohjeen mukainen asennusjärjestys, jolloin sivulle tulevat kermit leikataan vasten läpiviennin pystyreunoja. Varsinkin palahuopakatteen asennuksessa jälki on tyylikkäämpää ja asennus helpompaa. HS Huopa Slaten asennustapa poistaa läpiviennin alaosan vuotoriskipaikan.