VILPE tarjoaa energiatehokkaita ratkaisuja

Asumisen energiatehokkaat ratkaisut

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus toimivat VILPEn perusarvoina, jotka myös määrittelevät yrityksen toimintatavat tuottaa tuotteitaan ja kehittää uusia innovaatioita.

Nämä arvot ohjaavat tuotekehitystämme, kun suunnitellaan uusia tuotteita. VILPE huomioi myös sen, että tuotannon puolella materiaalihukkaa syntyy mahdollisimman vähän. Materiaalin käyttö huomioidaan jo tuotteen suunnitteluvaiheessa, mutta kuitenkin siten, että tuotteiden pitkä käyttöikä ja toimivuus Pohjoismaiden haastavissa ilmasto-olosuhteissa voidaan taata. Lisäksi VILPE pitää jälkimarkkinointia, viestintää ja myyntityötä erittäin tärkeänä osana tuotteiden energiatehokkuuden varmistamisessa. On olennaista tuoda asiakkaille ja yhteistyökumppaneille ilmi, kuinka tuotteita tulisi ylläpitää, minkälaisia huoltotoimia ne vaativat ja milloin ne tulevat elinkaarensa päähän sekä mitä tuotteille tulee silloin tehdä.

VILPE käyttää tuotteidensa pääraaka-aineena polypropeenia, joka tarjoaa mahdollisuuden sarjatuottaa tuotteita alhaisemmilla ympäristövaikutuksilla. Muovi mahdollistaa tuotteiden pitkäikäisyyden, joka on myös suoraan kytköksissä tuotteiden energiatehokkuuteen, sillä ne kestävät aktiivisessa käytössä jopa 30 vuotta. VILPEn käyttämä muovi on myöskin kierrätettävää ja kemiallisesti neutraalia.

FLOW-tuoteperhe

FLOW tuoteperhe

VILPEn kehittämä ja entistä energiatehokkaampi ilmanvaihtotuotteiden sarja VILPE FLOW on pitkän tuotekehitysprojektin tulos, joka sai alkunsa halusta tarjota asiakkaille entistä laatu- ja energiatehokkaampia ratkaisuja.

”Saimme jonkin verran kysymyksiä yhteistyökumppaneiltamme, että miksi uudistimme poistoputkivalikoimamme, vaikka meidän olemassa olevat tuotteet miellettiin jo tarpeeksi hyviksi. Meillä on jatkuva halu kehittää tuotteitamme, ja tiesimme pystyvämme tekemään poistoputkistamme entistä parempia. Haluamme tarjota asiakkaille ja ympäristölle kestäviä sekä energiatehokkaita ratkaisuja”, kertoo VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen.

VILPE FLOW-tuotteissa on parhaimmillaan 60 % alhaisempi painehäviö kuin aikaisemmin, minkä ansiosta säästöä syntyy sekä ilmanvaihdon energiakulutuksessa että asumiskustannuksissa. Nämä uudet poistoputket ja huippuimurit voivat vähentää ilmanvaihtokoneen energiankulutusta jopa 12 prosenttia. FLOW-hatulla varustetut poistoputket maksavat sähkönkulutuksessa hintaerotuksen takaisin noin kahdessa vuodessa verrattuna aikaisempiin malleihin.

Muut energiatehokkaat ratkaisut

VILPEn ECo ja ECo FLOW -sarjan huippuimureissa on harjaton tasavirtamoottori (EC), joka on tehokkaasti ohjattavissa portaattomalla etäohjauksella, ja joka toimii 0–10 V jänniteviestillä. Moottorin paremman hyötysuhteen ja optimoitavan ohjauksen ansiosta EC-huippuimuri kuluttaa merkittävästi vähemmän energiaa kuin vaihtovirtamoottorillinen huippuimuri.

”EC-huippuimureitamme voidaan ohjata niin, että ne käyttävät mahdollisimman vähän energiaa. Samalla parannetaan kyseisen rakennuksen kestävyyttä, kun voidaan huolehtia, että rakenteet pysyvät kuivina. Näin myös kohteessa asuvat ihmiset pysyvät terveinä”, kertoo Saikkonen.

EC-huippuimuri, yhdistettynä ECo Ideal Wireless -ohjausjärjestelmään, takaa tarpeenmukaisen poistoilmanvaihdon. Tämä älykäs järjestelmä säätää ilmanvaihtoa automaattisesti vallitsevan ilmanlaadun mukaan; langattomasti toimivat anturit mittaavat ilman suhteellista kosteutta (RH) ja hiilidioksiditasoa (CO2) ja lähettävät niistä tietoa ohjausyksikölle. Ilmanvaihdon teho ohjautuu automaattisesti varmistaen hyvän ilmanlaadun ja sen, että ilmanvaihto ei kuluta yhtään ylimääräistä energiaa.

VILPE tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia tuotteita, jotka ovat energiatehokkaita niiden pitkäikäisyyden ja ilmanvaihtojärjestelmien vähentävän energiankulutuksen ansiosta. Monipuoliset ratkaisut helpottavat myös asentajia ja suunnittelijoita, koska vaihtoehtoja löytyy erilaisille kohteille, jotka ovat valittavissa niiden tarpeiden mukaan.