#Ämpäristöteko laittaa kovamuovit kiertämään 3.6. Vaasassa

Ylimääräiset tai rikkinäiset kovamuoviset tavarat laitetaan kiertämään yli 20 keräyspisteessä ympäri Suomen. Myös Vaasassa osallistutaan tempaukseen, ja muovia otetaan vastaan Kasarmintorilla perjantaina 3. kesäkuuta klo 11–18.

Ämpäristöteko-kampanjan tarkoituksena on parantaa muovituotteiden kierrätystä. Keräyspisteellä otetaan vastaan kotitalouksien kovia tai jäykkiä muovituotteita. Tällaisia ovat esimerkiksi vanhat tai rikkinäiset ämpärit, pulkat, lasten ammeet, kukkaruukut, kastelukannut, saavit, tyhjät vesikanisterit, eväs- ja muuttolaatikot tai muoviset puutarhakalusteet. Kovamuovista valmistetuissa tuotteissa on materiaalina PE (polyeteeni) tai PP (polypropeeni).

Metallit ja muuta materiaalia olevat osat on irrotettava esimerkiksi lapioista ja lumikolista. Lisäksi ne on hyvä pyyhkiä tai pestä. Kerätyt muovit ohjataan eteenpäin hyödynnettäviksi materiaalina tai energiana.

Ämpäristöteon Vaasassa järjestävät Muoviteollisuus Ry:n kanssa yhteistyössä VILPE, Primo ja Stormossen.

Muovi osaksi kiertotaloutta

Kovamuovista valmistetuissa tuotteissa on materiaalina PE (polyeteeni) tai PP (polypropeeni).

Muovi on erinomainen raaka-aine ja tärkeitä monilla elämän aloilla: ne muun muassa varmistavat ruoan säilymisen, tuovat turvaa ja kuljettavat puhdasta vettä. Muovin kierrätys on kuitenkin vähäistä verrattuna esimerkiksi lasiin tai metalliin. Kun muovia ei mielletä arvokkaaksi, sitä päätyy vääriin paikkoihin ja jopa luontoon. Muoviraaka-ainetta tuotteiden valmistukseen tarvitsevat yritykset haluavat tähän muutosta.

”Haluamme tehdä osamme, että muovimateriaali on osa kiertotaloutta. Uskon vahvasti, että Suomessa pystytään tekemään maailman ympäristöystävällisempiä muovituotteita”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo.

”Ämpäristöteko on tärkeä tapahtuma, joka levittää tietoa muovin kierrätyksestä paikallisesti. Osallistumalla tapahtumaan voimme auttaa muovin kierrätyksessä ja viedä viestiä eteenpäin, Primon toimitusjohtaja Jari Lehtimäki sanoo.

”Tavoitteenamme on lisätä materiaalien kierrätystä Vaasan seudulla lähes kaksinkertaiseksi vuoteen 2030 mennessä. Tämä on hyvä tapa lisätä ihmisten tietoutta muovin kierrätyksestä”, Stormossenin toimitusjohtaja Aimo Latvala sanoo.

Työpäivä hyväntekeväisyyteen

Kuva vuoden 2019 Ämpäristöteosta Vaasan Kasarmintorilla.

VILPEn henkilökunta saa lahjoittaa yhden työpäivän verran aikaansa hyväntekeväisyyteen joka vuosi, ja Ämpäristöteko on yksi hyväntekeväisyyshankkeista.

”Olemme osallistuneet Ämpäristötekoon ja muihin hyväntekeväisyystempauksiin aikaisemmin, mutta emme laskeneet tarkemmin siihen käytettyä aikaa. Nyt meillä on viitekehys, joka auttaa seuraamaan hyväntekeväisyyteen käytettyä aikaa ja kehittämään toimintaa tulevaisuudessa”, Saikkonen sanoo.

Lisätietoja:
Tuomas Saikkonen
toimitusjohtaja
VILPE Oy
puh. 050 537 6724

Jari Lehtimäki
toimitusjohtaja
Primo Oy
puh. 050 581 1604

Aimo Latvala
toimitusjohtaja
Stormossen
puh. 010 320 7601

Ämpäristöteko järjestetään useassa keräyspisteessä eri puolilla Suomea. Lisätietoja sekä keräyspisteiden osoitteet ja oheistapahtumat: www.muovikuuluukiertoon.fi