VILPElle kunniamaininta tasa-arvoyrityskilpailussa

Mustasaaren Yrittäjät Ry:n puheenjohtaja Maria Norrlin-Asplund ja teknologiakeskus Merinovan Triinu Varblane luovuttivat palkinnon .18.3. VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkoselle.

VILPE oli kuuden parhaan joukossa ja sai kunniamaininnan kilpailussa, jossa etsittiin vuoden 2021 tasa-arvoyritystä Pohjanmaalla. Voittaja julkaistiin 17.3.2021 online-tapahtumassa Future Sustainable Workplaces, jossa oli läsnä muun muassa ministereitä ja yritysjohtajia Suomesta ja Ruotsista.

Menestykseen kilpailussa vaikutti erityisesti se, että VILPE on ollut Pohjanmaalla suunnannäyttäjä tasa-arvoisen urheilusponsoroinnin ja hyväntekeväisyyden saralla. Usein yritysten suuret sponsorisopimukset kohdistuvat vain miesten edustusjoukkueisiin, mutta VILPE on tietoisesti kohdistanut urheilusponsoroinnit tasa-arvoisemmin. Yritys on esimerkiksi voimisteluseura Wasa Uniquen ja amerikkalaista jalkapalloa pelaavan Wasa Royalsin naisjoukkueen pääyhteistyökumppani.

Tasa-arvoisen urheilusponsoroinnin lisäksi VILPE on tasa-arvoinen työpaikka. Rekrytoinneissa ratkaisevat osaaminen ja asenne. Työntekijät tulevat eri taustoista, ja esimerkiksi osalla heistä sukujuuret ovat Suomen ulkopuolella. Ikärakenteeltaan työyhteisö on monipuolinen, ja uusien rekrytoitavien joukossa on ollut niin nuoria kuin jo pidemmän työuran tehneitä. Työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet huomioidaan, ja esimerkiksi liukuva työaika tai mahdollisuus etätöihin helpottavat työn ja perhe-elämän yhdistämistä.

Kilpailun voitti Gambit. Muita kunniamaininnan saaneita olivat VILPEn lisäksi Citec, Devatus, Fresh ja Närpiön Vihannes.