Saint-Gobain aikoo olla vähähiilisen rakentamisen edelläkävijä

Saint-Gobainin tuotepäällikkö Mika Pulkkinen ISOVER Facade -eristeen tuotantolinjan äärellä. Kuva: Saint-Gobain Finland

Maailmanlaajuisesti toimiva rakennustuotevalmistaja Saint-Gobain panostaa vähähiiliseen rakentamiseen ja kiertotalouteen pyrkien samalla energiatehokkuuteen. Suomessa yhtiö on sitoutunut hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä.

Saint-Gobain Finlandin tuotepäällikkö Mika Pulkkisen mukaan yritys haluaa olla vastuullisen rakentamisen edelläkävijä. Työtä vähähiilisyyden eteen tehdään jatkuvasti monella saralla – kuitenkin niin, etteivät rakennusten terveys, turvallisuus, taloudellisuus, pitkäikäisyys ja energiatehokkuus kärsi.

”Olemme esimerkiksi ottaneet tuotannossa käyttöön biokaasua ja sähkömme on ollut uusiutuvaa vuodesta 2018. Eristepuolella 80 prosenttia lasivillan raaka-aineesta on kierrätyslasia, millä on iso vaikutus hiilijalanjäljen pienentämiseen”, Pulkkinen mainitsee esimerkkejä kestävän kehityksen ratkaisuista.

Saint-Gobainin tuotteille on tehty jo 90-luvulta saakka elinkaariarviointiin perustuvia, kolmannen osapuolen todentamia ympäristöselosteita. Ne kertovat luotettavasti tuotteen ympäristövaikutuksista koko sen elinkaarella.

Viisi tunnettua brändiä saman katon alla

Ranskassa perustettu Saint-Gobain-konserni toimii tänä päivänä 67 maassa. Suomessa Saint-Gobainin tarjooma koostuu viidestä tunnetusta rakentamisen brändistä eli Ecophonista, Gyprocista, ISOVERista, PAMista ja Weberistä, jotka valmistavat erilaisia rakennustuotteita aina eristeistä kipsilevyihin, kuivatuotteisiin ja putkistojärjestelmiin. Monen alan yhdistyminen on Mika Pulkkisen mukaan yksi yrityksen menestyksen kulmakivistä.

”Tähtäämme myös sujuvaan asiakaspalveluun. Olemme kehittäneet asiakkaan polkua siten, että meiltä pystyy tilaamaan kaikkien brändien tuotteita yhdellä yhteydenotolla. Tätä yhteistyötä syvennämme koko ajan”, Mika Pulkkinen sanoo.

Koronapandemia ei ole suuresti vaikuttanut Saint-Gobain Finlandin teolliseen toimintaan. Pulkkisen mukaan rakentaminen on pysynyt Suomessa kohtuullisella tasolla. Yrityksessä uskotaan, että tulevaisuudessa paikallisuuden rooli korostuu rakennusalalla pandemian sekoitettua maailmanmarkkinoita. Paikallisuus näkyy jo nyt Saint-Gobain Finlandin toiminnassa: 98 prosenttia yrityksen Suomessa myymistään tonneista myös valmistetaan Suomessa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Saint-Gobain valmistaa rakennustuotteita vastuulliseen rakentamiseen. Kuva: Saint-Gobain Finland

Takana vuosien yhteistyö VILPEn kanssa

Vähähiilisen rakentamisen lisäksi Saint-Gobain haluaa olla mukana edistämässä innovatiivisia ratkaisuja rakennusalalle. Yritys lähti mukaan tukemaan älykästä VILPE Sense -kosteudenhallintajärjestelmää.

VILPEllä ja Saint-Gobainilla on jo entuudestaan takana vuosikymmenten yhteistyö eristealalla.

”VILPE on looginen ja luotettava yhteistyökumppani, joka tuntee hyvin alansa ja asiakkaansa. Olemme aina voineet luottaa siihen, että VILPEltä tulee innovatiivisia ja alalle sopivia ratkaisuja”, Mika Pulkkinen sanoo.