Vörå Formin perustajan eläköityessä yrityksen kone- ja laitekanta siirtyy lähes kokonaan VILPElle

Kun Vörå Formin perustaja Per-Ole Jåfs halusi jäädä eläkkeelle, VILPE osti yrityksen lähes koko kone- ja laitekannan turvatakseen muottihuoltonsa tulevaisuuden. Samalla Vörå Formin ainut työntekijä siirtyi VILPEn palkkalistoille.

Jatkajan löytäminen yritykselle ei ole läheskään aina helppoa, kun yrittäjä haluaa päästä eläkkeelle. Vörå Formin tapauksessa kaupallisen toiminnan jatkaminenkaan ei ollut itsestäänselvyys. Yrityksen pääasiallinen asiakas oli VILPE, ja tulevaisuuden kannalta olisi tarvittu useampia suurempia asiakkaita.

Jåfs oli kertonut hyvissä ajoin suunnitelmistaan jäädä eläkkeelle. Silloin VILPEllä alettiin harkita konekannan ostamista.

”Ostopäätökseen vaikutti ratkaisevasti, että VILPEn muotteja yli 15 vuotta huoltanut Vörå Formin työntekijä siirtyi samalla VILPEn työntekijäksi. Näin pidämme huolta, että tuotteiden valmistukseen tarvittavien muottien huolto onnistuu jatkossakin”, VILPEn tuotantopäällikkö Harri Heiskanen toteaa.

Paikallinen osaaminen tärkeää

VILPEn tuotteet valmistetaan Mustasaaressa ruiskupuristamalla, eli raaka-aine polypropeenia ruiskutetaan muottiin, jossa kiertävä vesi jäähdyttää nestemäisen muovin kiinteäksi. Muotit ovat kalliita investointeja, joita tilataan sekä Suomesta että ulkomailta. Huoltotoimenpiteet tehdään kuitenkin itse, jotta vältytään pitkiltä käyttökatkoksilta.

VILPE osti kone- ja laitekannan lähes kokonaan. Kyse ei siis ole koko liiketoiminnan ostamisesta. Kauppahinta pidetään VILPEn ja Vörå Formin välisenä tietona.

Muottihuollon ammattilaisia on harvassa, ja siksi paikallisista osaajista halutaan pitää kiinni. Jåfs jatkaa syksyllä vielä muutaman kuukauden ajan konsultointia.

”Olemme tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1985 asti. Olen 2010-luvun aikana vetäytynyt hiljalleen pois tästä. Eläkkeelle jääminen tuntuu hyvältä”, Jåfs sanoo.

”Olemme tehneet monta vuotta hyvää yhteistyötä Vörå Formin kanssa. Kauppojen ansiosta yrittäjä pääsee eläkkeelle ja VILPE puolestaan saa turvattua muottihuollon tulevaisuuden”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo.

Lisätietoja:
Tuomas Saikkonen
puh. 050 537 6724
toimitusjohtaja
VILPE

Per-Ole Jåfs
puh. 040 056 6748
toimitusjohtaja
Vörå Form