Avainlippu ja Design from Finland merkkinä VILPEn kotimaisuudesta ja korkeatasoisesta suunnittelusta

VILPE on saanut Suomalaisen työn liitolta tunnustusta: Avainlippu ja Design from Finland -merkit.

Avainlippu on merkkinä suomalaisesta työstä ja tuotteista, ja kyseisen merkin ovat saaneet VILPEn poistoputket, seinäelementit, huippuimurit, läpiviennit, tuuletusputket, tuloilmaelementit, piippuläpiviennit, kiinnikkeet ja kattoluukut. Avainlippu tuo selkeästi esiin tuotteiden kotimaisuuden, sillä VILPE-tuotteita on valmistettu Mustasaaressa jo 1980-luvulta saakka. Yrityksen tehdas ja pääkonttori sijaitsevat edelleen Mustasaaressa, jossa tuotteet myös suunnitellaan.  

avainlippu

Avainlippu-merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

Avainlippu on vakuus asiakkaillemme, että ostamalla VILPEä hän tukee kotimaista työtä ja tuotantoa.

Lue lisää Avainlipusta

Design from Finland -tuotteet on muotoiltu Suomessa käyttäjälähtöisesti

Avainlipun saaneilla VILPE-tuotteilla on myös Design from Finland -merkki. Design from Finland -merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Design from Finland -merkkiä kantavat tuotteet on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti.

design from finland

Vaatimuksena merkin myöntämiselle:

  • Investointi muotoiluun, esim. yrityksessä on omaa muotoiluosaamista.
  • Muotoiluinvestointi tuo hyötyä tuotteen kilpailukyvylle, erottautumiselle, liiketoiminnalle ja vastuullisuudelle.
  • Käyttäjälähtöisyys.
  • Läpinäkyvyys ja vastuullisuus koko tuotantoketjussa: Yritys viestii julkisesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja kotimaisuudesta.
  • Yrityksen pääkonttori on Suomessa.

Lue lisää Design from Finland -merkistä