Säädettävä eristekiinnike seinään: näin helpotat asennusta

VILPEn kiinnikevalikoimaan on saatu uusi tulokas: säädettävä eristekiinnike seinään ja sisäkattoihin. Ajatuksen isä oli yrityksen perustaja Eero Saikkonen.

”Idea tuli puhtaasti siitä, että meillä on katolle säädettäviä kiinnikkeitä, jotka toimivat hienosti. Tästä oli helppo laajentaa seiniin ja sisäkattoihin sopiviin kiinnikkeisiin ”, Eero kertoo.

Kuten muutkin Eeron keksinnöt, säädettävä eristekiinnike seinään helpottaa ja nopeuttaa toimintaa rakennustyömaalla. Varastointikin helpottuu, koska on vain viisi kiinnikepituutta.

Paikalla valettu betoniseinä voi olla epätasainen, ja sen pinnassa saattaa olla muutaman millimetrin tai useiden senttimetrien eroja. Epätasainen alusta tekee eristevillan asentamisesta hankalampaa. Säädettävä eristekiinnike seinään ratkaisee ongelman, sillä yksi kiinnikepituus sopii neljään eri villapaksuuteen.

Säädä joustavasti eristevillan kiinnityksen tiukkuutta

Toinen säädettävän eristekiinnikkeen etu on, että asentaja pääsee joustavasti säätämään eristevillan kiinnityksen tiukkuutta. Tuotteeseen on saatavilla erikseen ohut ø 80 mm:n alusprikka ja paksu 100 mm:n alusprikka. Ruuvi on läpäissyt nopeutetun korroosiotestin standardin ISO 6988 / DIN 50018 mukaan.

Säädettävä eristekiinnike seinään on saatavilla pituuksissa 100, 140, 180, 220 ja 260 mm. Jokaista pituutta voidaan säätää 40 mm.

Kiinnikettä varten porataan aina 5 mm:n terällä 30 mm syvä reikä. Säätö tapahtuu samalla meisselillä vetämällä terä irti ruuvin kannasta ja kiertämällä kiinnikettä sen jälkeen. Reikä kiinnikkeessä on kuusikulmainen ja asennusmeisseli on kuusikulmainen 7 mm Torx T25.