Tutkimus- ja kehitysjohtaja Veli-Pekka Lahden työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa

Vaasassa rakennusinsinööriksi kouluttautunut Veli-Pekka Lahti tuli taloon vuonna 2010 saatuaan hakemansa tuoteinsinöörin paikan. Kuuden vuoden kuluttua hänen työnkuvansa VILPEllä vaihtui tuoteinsinööristä tutkimus- ja kehitysjohtajaksi.

”Hain VILPElle, koska tuoteinsinöörin paikka vaikutti mukavalta ja työtehtävät mielenkiintoisilta. Oli hyvä päätös hakea VILPElle, sillä olenkin viihtynyt täällä jo 10 vuotta.”

Veli-Pekalla oli kokemusta rakennusalalta jo ennen VILPElle pääsyä. Nuorena hän on tehnyt kirvesmiehen töitä ja valmistuttuaan rakennusinsinööriksi työkokemusta kertyi hirsitalosuunnittelun ja arkkitehtisuunnittelun saralta. Nykyään työnkuvaan kuuluu tuotekehityksen johtamisen ohella mm. organisointia, johtoryhmätyöskentelyä ja ihmisten johtamista.

”Näen itseni työskentelemässä VILPEllä vielä pitkään”

Veli-Pekka on tyytyväinen työpaikkaansa. ”Viihdyn VILPEllä hyvin. Työni on mielenkiintoista, vaihtelevaa sekä sopivan haastavaa”, hän kehuu.

VILPEssä on hänen mukaansa parasta se, ettei organisaatio ole liian iso, mikä mahdollistaa joustavuuden ja rajojen ylityksen. Yrityksessä on lisäksi monialaista osaamista, joka on Veli-Pekan mielestä mahtavaa. Hän sanoo myös, että yksi parhaista eduista VILPEllä työskentelemisessä on työnantajan joustavuus.

Rakennusinsinöörin taitojen hyödyntäminen ei jää Veli-Pekalla ainoastaan työmaalle. Vapaa-ajallaan hän keksii kaikenlaisia projekteja itselleen ja nikkaroi niiden parissa. Lisäksi lapsen kanssa ajanvietto, kalastus, liikunta ja moottoripyöräily ovat lähellä hänen sydäntään.

”Paljon asioita on muuttunut 10 vuoden aikana. Näen kuitenkin urani jatkuvan samankaltaisena viidenkin vuoden jälkeen ja toivon voivani olla mukana kehittämässä uusia innovatiivisia ratkaisuja myös tulevaisuudessa.” hän miettii.