Uutuus: Haponkestävästä teräksestä valmistetut kattokaivot

roof drains

VILPEn kattokaivovalikoima on täydentynyt. Tuttujen polypropeenista valmistettujen kattokaivojen rinnalle on tuotu uudet, metalliset kattokaivot. Ne on valmistettu haponkestävästä teräksestä Suomen Kattoliiton suositusten mukaisesti. Metallisten kattokaivojen myötä saat VILPEltä kattavan kaivovalikoiman lisätarvikkeineen.

Olemme suunnitelleet ja testauttaneet tuotteet kattokaivostandardin SFS-EN 1253-2 mukaan. Testeihin kuuluu lehtisihtien kuormituksen kesto, kattokaivojen ilma- ja vesitiiveys paineistettuna sekä virtaaman testaus lehtisihdillä ja ilman.

Esimerkiksi lehtisihdin piti kestää suoraan ylhäältä tuleva 150 kg:n kuormitus, jotta se läpäisee testin. Laadukas muovinen lehtisihti ei siis vahingoitu, vaikka siihen osuisi jotain katon huoltotoimissa.

Kaivomallit

Kattokaivojen putkikoot ovat Ø 75, 90, 110 tai 160 mm. Saatavilla on useita eri pituuksia alkaen 350 mm:stä. Kattokaivon laippa on valmiiksi primeroitu kiinnityksen helpottamiseksi. Metalliset kattokaivot sopivat kaikille loiville kermikatoille. Tuotteilla voidaan myös korvata vanhat kattokaivot, joten ne ovat oivallinen valinta saneerauskohteisiin.

  • A-mallissa on kokooma-allas sekä isompi sihti kuin vastaavankokoisissa C-mallin kattokaivoissa.
  • C-mallissa ei ole kokooma-allasta.

Uudet metalliset kaivot joustavoittavat rakentamista, sillä ne voidaan leikata kohteen mittoihin sopivaksi. Huom. Poikkeuksena C-90 200 -kattokaivo, joka asennetaan sellaisenaan saneerauskohteisiin.

Räätälöi kokonaisuus lisätarvikkeilla

Löydät valikoimastamme kaikki tarvittavat lisätarvikkeet, jotta voit räätälöidä kokonaisuuden kohteen mukaan.

  • lämmitysvastus
  • kondenssieriste
  • bitumilaippa
  • muovisihti (huom. Muovisihti kuuluu vakiona kaikkiin kattokaivoihin, mutta niitä on saatavilla myös erikseen. Sihti on helppo irrottaa, joten puhdistaminen on yksinkertaista)

Lisätarvikkeet voidaan liittää kattokaivoihin tehtaalla kokoonpanovaiheessa tai voit koota ne itse.

Lisätietoa kattokaivoista (esimerkiksi valikoima, tuotekoodit ja mitattu virtaama) esitteestä (pdf).