Taipuisan putken asennus

viemärin tuuletusputki

VILPEn Taipuisa putki 110 liittää yhteen viemärin tuuletusputken ja viemäriputken, jotka eivät ole kohdakkain. Nimensä mukaisesti tuote taipuu, joten putken ylä- ja alaosan välinen ero sivuttain voi olla 70 mm. Pystysuunnassa putken saa 220-260 mm:n pituuteen.

Oikea asennus. Taipuisa putki liittää yhteen viemärin tuuletusputken ja viemäriputken, jotka eivät ole kohdakkain.
Väärä asennus. Taipuisaa putkea ei pidä käyttää kulmayhteenä.

Taipuisan putken taipuisuudelle on kuitenkin rajansa. Sitä ei pidä käyttää kulmayhteenä, vaikka se voikin tuntua houkuttavalta ratkaisulta. Tuotteen kumi ei kestä liiallista, pitkäaikaista venytystä.

Taipuisa putki voidaan liittää halkaisijaltaan 110 mm:n viemäriin tai lisävarusteena saatavalla supistekappaleella halkaisijaltaan 75 mm:n viemäriin. Taipuisa putki kiinnitetään tuuletusputkeen mukana olevalla kiristimellä.