Väritakuu perustuu raaka-aineen, väriaineen ja uv-stabilaattorin omaan reseptiin

colour

Pohjoismaiden vaihtelevat sääolosuhteet asettavat kovat vaatimukset katoille ja seinille asennettavien tuotteiden kestävyydelle. Kun tuotteet ovat jatkuvasti alttiina auringonvalolle tai vesi- ja lumisateelle, niiden ominaisuuksien pitää olla huippuluokkaa esimerkiksi värinkeston suhteen. 

Tuotteiden värinkesto ei ole itsestäänselvyys, vaan VILPE-tuotteiden väritakuu perustuu raaka-aineen, väriaineen ja uv-suoja-aineen omaan reseptiin. Tuotteemme ovat läpivärjättyjä, ja tätä sekoitussuhdetta ylläpidämme koneellisesti, jolloin muovikappaleen puristuksessa tuote täyttyy valmiiksi asettamillamme sekoitussuhteilla. Värimittauksen teemme kuitenkin pääväreille kahden viikon välein sekä erikoisväreille jokaisen tuote-erän kohdalla, jotta väri säilyy väritoimittajien antamien standardien mukaisesti. Ilman uv-suoja-ainetta tuotteet haalistuisivat auringossa ja erottuisivat katteen värityksestä.

VILPE-tuotteet on valmistettu kierrätettäväksi kelpaavasta polypropeenista, joka on kemiallisesti neutraalia ja ympäristölle haitatonta. VILPE-tuotteiden materiaali on tästä syystä sään- ja iskunkestävää. Se on vuosien kehitys- ja tutkimustyön tulosta.

Värinkesto testataan sääkaapissa

Jokainen tuote, joka sijoitetaan ulko-olosuhteisiin, on sää- ja uv-testattu niin talon sisäisestikin kuin myös kolmannella osapuolella tulosten varmistamiseksi. Testit on tehty sää/uv-kaapilla, jossa tuotteet ovat olleet useita tuhansia tunteja noudattaen muun muassa SFS EN ISO 4892-3:2016 -sertifiointia.

Sääkaappi testaa lämmön, kosteuden ja veden kestävyyttä. Ulkopuolisten testien lisäksi puolet muovituotannon työntekijöistä toimii myös laadun tarkkailijoina. Työntekijät suorittavat tuotteille silmämääräisen tarkastuksen, jossa muiden laatuseikkojen ohella katsotaan myös värien ja pinnan kiiltoasteen tasaisuuden poikkeavuudet. Mahdolliset vialliset tuotteet kierrätetään.

Valitsemalla VILPEn varmistut siitä, että tuote kestää ja näyttää hyvältä vielä vuosienkin päästä. Samalla tuet kotimaista työtä. Tarjoamme tuotteille 20 vuoden teknisen takuun, 10 vuoden väritakuun ja 2 vuoden takuun sähköosille.

Ympäristö- ja laatusertifikaatit

VILPE Oy:lle myönnetty ISO 9001:2016 -laatusertifikaatti kattaa VILPE-tuotteiden tuotekehityksen, valmistuksen ja myynnin. Laadunhallinta perustuu asiakaskeskeisyyteen ja sen periaatteena on hyvä johtajuus ja koko henkilöstön osallistaminen laadun kehittämiseksi. Toiminnan tavoitteena on jatkuva kehitys, jossa päätöksenteko perustuu tosiasioihin.

ISO 14001 -ympäristösertifioinnin tuloksena asiakkaiden tarpeet tyydyttävä toiminnan ja tuotteiden laatu tuotetaan tehokkaasti kaikilla tasoilla; virheet minimoidaan ja työskennellään kerralla valmiiksi -periaatteen mukaisesti. Kustannustehokkuus on myös oleellinen osa, sillä tehostamalla raaka-aineiden ja energian käyttöä sekä vähentämällä jätemääriä varmistamme vastuullisen ja kestävän toiminnan.