Polypropeenituote on kestävä valinta katolle

products

Suomen ilmastossa katoille ja seinille asennettavat tuotteet joutuvat kestämään vaihtelevia sääolosuhteita aina paukkupakkasista hellekeleihin. Rannikolla tuuli ja meri puolestaan asettavat omat haasteensa. VILPE-tuotteille pystytään kuitenkin antamaan 20 vuoden tekninen takuu ja 10 vuoden väritakuu, sillä ne valmistetaan kestävistä materiaaleista.

Valtaosa VILPE-tuotteista valmistetaan polypropeenista, mutta sen lisäksi esimerkiksi VILPE Säleiköissä käytetään ASA-muovia ja VILPE FLOW 315–630S -ulospuhallushajottimissa polyeteeniä. Kestävyys ei ole pelkästään valmistusmateriaalin ansiota, vaan kyse on kokonaisuudesta, johon kuuluu myös tuotteen muotoilu.

Miksi valmistamme tuotteita polypropeenista? Polypropeenin parhaat ominaisuudet

  • Kemiallisesti neutraali. Polypropeeni kestää hyvin erilaiset liuottimet, emäkset ja hapot. Se ei myöskään ruostu, vaan kestää myös ilmankosteutta ja -saasteita.
  • Iskunkestävä. Suunnitteluvaiheessa varmistetaan, että tuote kestä koko elinkaarensa aikaiset rasitukset, kuten kuljetuksen ja asennuksen. Tuotteen kesto varmistetaan erilaisilla testeillä.
  • Säänkestävä. Tuotteisiin lisätään valmistusvaiheessa UV-suoja-ainetta, jonka ansiosta tuotteet näyttävältä hyvältä pitkään. Normaali haalistuminen tapahtuu samassa tahdissa katemateriaalin kanssa.
  • Ympäristö. Tuotteen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on pieni, sillä polypropeeni on kierrätykseen sopiva kestomuovi.
  • Värinkesto. Polypropeenituotteisiin väri saadaan jo valmistusvaiheessa, eikä tuotetta tarvitse erikseen maalata päältä. Aikaa säästyy, kun ostaa valmiiksi läpivärjätyn tuotteen.
  • Keveys. Polypropeenituotteet ovat kevyitä esimerkiksi terästuotteisiin verrattuna, joten niiden liikuttaminen työmaalla asennustöiden yhteydessä on helpompaa.
VILPE-tuotteilla on 10 vuoden väritakuu.

Sinkitty teräsputki

VILPEn tuotteisiin tarvitaan muutakin kuin polypropeenia, ja esimerkiksi poistoputkien sisäputki on valmistettu sinkitystä pellistä. Poistoputkia käytetään usein liesituulettimen poistoputkina, joten sinkitty sisäputki tarvitaan paloturvallisuuden takia. Esimerkiksi rasvapalossa sinkitty sisäputki hillitsee palon leviämistä.

Toinen syy sinkityn sisäputken käyttöön on se, että Suomessa ilmanvaihtokanavat valmistetaan pääosin teräksestä. Asentaessa halutaan usein jatkaa teräksistä ilmanvaihtokanavaa vastaavalla materiaalilla.

FLOW poistoputket