VILPE Wive -korvausilmaventtiili ehkäisee kondensaatiota ja tuo raikasta ilmaa rakennukseen

Kondensaation syntyminen korvausilmaventtiileissä voi aiheuttaa vakaviakin ongelmia rakennuksen rakenteille. Siitä valuva vesi voi jättää jälkiä seinän ja lattian pinnoille tai pahimmassa tapauksessa jopa synnyttää kosteusvaurioita. Hyvällä ilmanvaihdolla ja lämmönerityksellä ehkäistään kastepisteen muodostumista venttiilissä. 

Korvausilmaventtiileissä syntyy kondensaatiota, kun venttiilin lävitse kulkeva ulkoilma viilentää ilmaventtiilin kantta, jolloin ilma jäähtyy nopeasti ja sisäilman kosteus tiivistyy vesipisaroiksi venttiilin kannen pintaan. Tämä aiheuttaa sen, että venttiilin pinnasta alkaa tippumaan vesipisaroita. Kondensaation seurauksena korvausilmaventtiileistä valuva vesi voi aiheuttaa vahinkoja rakennuksen pinnoille, kuten jättää jälkiä venttiilin alla olevaan seinätapettiin. Kosteus voi pahimmassa tapauksessa mennä rakenteiden sisälle, ja jos se ei pääse sieltä kuivumaan, voi syntyä vakaviakin home- ja lahovaurioita.

Kannen sisäpuolella on tumma eristekappale, joka ehkäisee kondensaation muodostumista venttiilissä.

VILPEn korvausilmaventtiili Wive ehkäisee kondensaatiota ja on siksi turvallinen vaihtoehto erilaisiin huonetiloihin. Korvausilmaventtiilin kannen sisäpuolella on kierrätetystä vaahtomuovista valmistettu eristekappale, joka pyrkii pienentämään lämpötilaeroa niin, ettei kannen pintaan synny kastepistettä.

Termostaatilla varustettu venttiili on täysin auki, kun ulkolämpötila on 20 °C ja sulkeutuu, kun ulkolämpötila on −5 °C. Vaikka termostaatti sulkee venttiilin, pääsee ulkoilmaa kuitenkin virtaamaan kohteeseen, sillä venttiiliin jää yhteensä noin 7cm² suuruinen aukko. Koneelliseen poistoilmanvaihtoon tarkoitettu korvausilmaventtiili pysyy taas lämpötilavaihteluista huolimatta aina kokonaan auki, koska siinä ei ole venttiiliä säätelevää termostaattia. Koneellisessa poistoilmanvaihdossa ilmanvaihdon säätö tapahtuu ohjaamalla poistoilmapuhallinta. Hyvällä tuuletuksella saadaan kosteutta pois rakenteista ja sitä kautta pienennettyä myös kosteusvaurion riskiä.

Korvausilmaventtiili Wive ehkäisee tehokkaasti venttiilissä tapahtuvaa kondensaatiota ja vähentää vedon tunnetta optimoidun ilmavirran suuntauksen ansiosta. Wive suodattaa myös korvausilman mukana virtaavia epäpuhtauksia. Venttiilin voi halutessaan helposti muokata oman maun mukaan joko tapetoimalla tai maalamalla. Wive on turvallinen, tehokas ja tyylikäs vaihtoehto erilaisiin asuintiloihin.