Kanaliigan uusi pääyhteistyökumppani VILPE korostaa pelaamisen ja muun elämän tasapainoa

Toukokuussa 2022 pelatut finaalit olivat yksi VILPE FLOW -tiimin kohokohtia. Kuva: Kanaliiga.

”Kattotöttöröfirma” VILPElle e-urheilu on aina ollut luonteva osa urheilusponsorointeja. VILPE on tehnyt yhteistyötä Kanaliigan kanssa vuodesta 2020 lähtien ja on tänä vuonna Counter Striken pääyhteistyökumppani.

VILPEn Suomen henkilöstöstä noin 20 prosenttia pelaa Kanaliigassa, ja se on tärkeä osa työkavereiden yhteishenkeä. Pelaajia on esimerkiksi varastosta ja tuotekehityksestä aina yrityksen toimitusjohtajaan.

”Kanaliiga on mukavaa tekemistä yhdessä työajan ulkopuolella, ja sitä voi verrata yritysten sählyvuoroon”, VILPE FLOW -tiimin kapteeni Eetu ”katala” Foudila sanoo.

Tuotekehityksen osto- ja laatukoordinaattori Eetu Foudila pelaa VILPEn CS:GO-joukkueessa.

VILPEn FLOW-tiimi on kuulunut Kanaliigan kestomenestyjiin korkeimmalla sarjatasolla. Onnistumisten taustalla on hyvä yhteishenki ja kyky kääntää tiukat matsit voitoksi.

Tällä kaudella FLOW’ta ei kuitenkaan nähdä Kanaliigassa, sillä pelaajat haluavat pitää taukoa ja keskittyä välillä muihin asioihin. Yrityksessä korostetaankin työelämän ja pelaamisen tasapainoa.

”FLOW-tiimi on ollut kahdesti peräkkäin hopeasijalla lähes 200 joukkueen liigassa, mikä on erittäin kova tulos. Varsinkin kun haluaa pärjätä kilpailullisesti, on tärkeä keskittyä välillä omaan jaksamiseen”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo.

Uutena Dota 2 -tiimi Havu Gamingin kanssa

Vaikka FLOW-joukkue huilaa tällä kaudella, CS:GO:ta pelaavat VILPEn työntekijöiden joukkueet C-sarja (Challengers-taso) ja ECo (5. divari). Lisäksi VILPEläisiä nähdään Dota 2:n parissa.

Dota 2:a varten VILPE saa vahvistuksia Havu Gamingin pelaajista, sillä sarjaan on mahdollista ilmoittautua kahden organisaation yhteisjoukkueella. VILPE toimii myös Havu Gamingin yhteistyökumppanina, ja näin varmistetaan, että kaikille osallistujille jää aikaa muihinkin harrastuksiin.

Eri yhteistyökumppaneiden kokoontuminen saman pöydän ääreen on toimitusjohtaja Saikkosen mieleen. ”Kolmas e-urheilukumppanimme on Elisa Esports. Toivottavasti pääsemme pelaamaan Kanaliigassa heidän tiimiänsä vastaan yhdessä Havun vahvistusten kanssa. Tällaiset verkostot ovat meidän makuumme”, Saikkonen kertoo.