Poistoputken eristepaksuus ja eristäminen läpiviennin kohdalla

VILPE-poistoputket on nimetty kanavakoon mukaan. 160 mm kanavakoossa valittavissa on kaksi eri tuotetta. Suosittelemme valitsemaan XL 160 -poistoputken, jossa on paksumpi eriste.

Poistoputken eristäminen myös läpiviennin kohdalta on tärkeää, jotta ulkolämpötilan ja putken sisäilman lämpötilaero ei muodostu liian suureksi, mikä aiheuttaisi kondensaatio-ongelman putken pintaan. Kun käytetään XL 160 mm:n kokoista putkea ja XL-kokoista läpivientiä, saadaan putken ja läpiviennin kohdalla noin 5 cm:n paksuinen eriste.

Muut P-sarjan XL-kokoiset poistoputket 200 ja 250 mm asennetaan myös vesikatteeseen XL Classic -läpiviennin avulla. Tämän läpiviennin suuaukko on 257×300 mm. Tuotteen valinnassa on syytä huomioida, että läpiviennin kohdalla 200 mm:n poistoputkessa eristeelle on tilaa vajaa 3 cm ja 250 mm:n poistoputkessa tilaa jää alle 2 mm. Jotta 250 mm:n ilmanvaihtokanava saadaan eristettyä vesikaton läpiviennin kohdalla, suosittelemme käyttämään S-sarjan poistoa kanavakoossa 250 mm. S-sarjan tuotteet asennetaan ilmanvaihtokanavan hormin tai äänenvaimentimen päälle vaakasuoralle tasopinnalle.