Konkreettisia tekoja energian säästämiseksi

factory

VILPE on mukana energiansäästöviikolla ja Astetta alemmas -kampanjassa 10.–16. lokakuuta.

Tässä konkreettisia tekoja, joita meillä tehdään energian säästämiseksi syksyn aikana.

  • Selvitämme, jääkö toimistoon ja tuotantotiloihin turhaan päälle koneita tai esimerkiksi valoja työpäivän päätteeksi.
  • Tuotantoprosessin aikana syntyy ”muovikakkuja” eli tuotantoon sopimattomia muovin palasia. Ne ovat silti arvokasta raaka-ainetta, joka murskataan ja käytetään uudelleen. Tähän saakka ne on pitänyt viedä 150 kilometrin päähän murskattavaksi. Nyt aiomme selvittää, voidaanko tehtaalle hankkia oma murskain, jotta ”muovikakkuja” ei tarvitsisi turhaan kuljettaa muualle.
  • Korvaamme kaksi vanhaa muovikonetta tuotannossa 40 prosenttia energiatehokkaammilla koneilla.

Aurinkopaneelit, led-valot ja maalämpö

Konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi on tehty jo tehtaan perustamisesta lähtien. Esimerkiksi muovikoneiden jäädyttämisen aikana lämmennyt vesi on hyödynnetty tehtaan lämmityksessä jo yli 40 vuoden ajan. Vuosien varrella olemme tehneet suurempiakin investointeja tuotannon ympäristöystävällisyyden parantamiseksi.

solar panel
Aurinkopaneelit kattavat noin 10 prosenttia tehtaan vuosittaisesta energiantuotannosta.
  • Tehtaan öljylämmitys on korvattu maalämmöllä, mikä vähentää CO2-päästöjä 330 tonnia vuosittain.
  • Tehtaan katolla on esimerkiksi yksi Länsi-Suomen suurimmista aurinkovoimalaitoksista, jossa on 1040 aurinkopaneelia. Aurinkovoimalaitos kattaa noin 10 prosenttia tehtaan vuosittaisesta energiantuotannosta.
  • Olemme investoineet älykkäisiin LED-valaisimiin.