Tuotekehitys yhdistää VILPEä ja ebm-papstia

Frank From, ebm papst
”Mikään ei ole kiinnostavampaa kuin hyvä ilma”, sanoo ebm-papstin Suomen toimitusjohtaja Frank From. Kuvat: ebm-papst

Maailman suurimman puhallinvalmistaja ebm-papstin tulevaisuus näyttää valoisalta. Huonon ilmanlaadun aiheuttamat ongelmat ihmisten hyvinvointiin ja talojen kuntoon tiedostetaan. ”Mikään ei ole kiinnostavampaa kuin hyvä ilma”, sanoo ebm-papstin Suomen toimitusjohtaja Frank From.

Yksi ilmanvaihdon ja puhallinvalmistuksen tärkeimmistä kehityssuunnista on sähkönkulutuksen minimoiminen, ja siinä ebm-papst on onnistunut hyvin. Tänä päivänä puhaltimien moottoreiden hyötysuhde on jopa 97 prosenttia. Myös ebm-papstin itse kehittämän elektroniikan virrankulutus on alhainen.

”Tuotteiden hyötysuhde on jo niin korkea, että fysiikan lait alkavat tulla vastaan. Seuraava askel sähkönkulutuksen vähentämiseen olisi tuotteiden aerodynamiikan kehittäminen entistäkin tehokkaammaksi”, From kertoo.

VILPE on yksi yrityksen lukuisista asiakkaista ja Fromin mukaan pitkä yhteistyö on ollut mitä mainiointa. ebm-papstin puhaltimia käytetään VILPEn huippuimureissa. Esimerkiksi VILPE FLOW -tuotesarja kuvaa Fromin mielestä hyvin sitä, miten sähkönkulutuksen vähentäminen on tärkeässä osassa ilmanvaihtoalalla.

Jokaisen tuotteen pitää olla edeltäjäänsä ekologisempi

ebm papst

ebm-papst pyrkii olemaan mukana kaikessa mikä liittyy uuden kehittämiseen. Noin joka viides vuosi yli puolet heidän tuotteistaan on uudistettuja. Tuotekehitys onkin tärkeässä roolissa. Yhteistyö VILPEn kanssa on mutkatonta, sillä innovatiivisuus on myös yksi VILPEn arvoista.

”VILPEn tapa tehdä bisnestä on lämmittänyt sydäntäni”, kehuu From.

ebm-papstin perusajatus on, että jokaisen tuotteen pitää olla edeltäjäänsä ekologisempi. Yrityksen tuotantotavat on suunniteltu mahdollisimman ekologisiksi, materiaalit ovat kierrätettäviä ja sähkönkulutusta minimoidaan niin tuotteissa kuin tuotannossa. ebm-papst on siis syystäkin saanut tunnustusta ympäristöystävällisyydestään Saksassa.

Suomessa ebm-papstin tuotteet ovat saavuttaneet markkinajohtajan aseman. Menestys on monen tekijän summa.

”Tuotteet suunnitellaan sen mukaan, mitä asiakkaat haluavat. Sen lisäksi tuotteen täytyy tietysti toimia ja olla hinta-laatu-suhteeltaan hyvä”, From sanoo.

ebm-papst toivottaa VILPElle onnea 45-vuotispäivän johdosta ja myötätuulta myös tuleviin vuosiin!