Aurinkopaneelien asennus: varmista laadukas läpivienti

solar panel
Aurinkopaneeleita on asennettu esimerkiksi VILPEn tehtaan katolle.

Korkeiden energiahintojen myötä aurinkopaneelien suosio on kasvanut räjähdysmaisesti. Aurinkopaneeleita asennettaessa on paljon asioita, joita pitää ottaa huomioon, muun muassa katon ilmansuunta ja paneelien määrä. On myös syytä ottaa huomioon pienemmiltä tuntuvat yksityiskohdat, kuten aurinkokeräinten putkien läpiviennit.

Läpiviennillä tarkoitetaan sitä reikää, josta aurinkopaneelien putket ja johdot viedään katon läpi sisälle taloon. Läpivienti tulisi olla vesitiivis ja pitkäkestoinen. Läpivienti valitaan kateaineen ja katteen värityksen mukaan.

VILPEn Solar-läpivientisarjan taustalla vuosikymmenien kokemus läpivienneistä

solar
solar
Solar-läpiviennin kansi voidaan kääntää sivuttain 90 astetta molempiin suuntiin.

VILPE on kehittänyt ja valmistanut hyväksi todettuja läpivientejä kymmenien vuosien ajan. VILPEn Solar-läpivientisarjat on tarkoitettu aurinkokerääjien meno- ja paluuputkien, kaapeleiden ja muiden pienempien putkien läpivientiin vesikaton läpi. Solar-läpivientivalikoimasta löytyy oma läpivientiratkaisu kaikille katemateriaaleille. Tavallisesta läpiviennistä poiketen läpivientiin on valmiiksi ruuvattu kiinni liitosrengas. Solar-läpivientiin kuuluu kattoläpiviennin lisäksi kaulus, kansi, kutistesukka sekä tuotteen kiinnitykseen tarvittavat ruuvit.

Solar-läpiviennin kansi on irrotettava, mikä mahdollistaa helpon pääsyn putkiston huoltotoimenpiteisiin. Kaulus kansineen voidaan myös kääntää sivuttain 90 astetta molempiin suuntiin putkiston tarvitseman kulkusuunnan mukaisesti. Solar-läpiviennin kauluksen etuosan aukon koko putkistolle on 100 mm x 60 mm.

Kaapeliläpivientikumi varmistaa tiiveyden

solar
Kaapeliläpivientikumi
solar
Solar-läpivienti ja kaapeliläpivientikumi

Aurinkopaneelien asennuksessa VILPE suosittelee Kaapeliläpivientikumia, jotta läpivienti olisi varmasti tiivis. Sen avulla pienemmätkin 4-50 mm johdot ja kaapelit voidaan viedä täysin vesitiiviisti katon läpi. Kaapeliläpivientikumissa on kaksi läpivientiosaa, toinen halkaisijaltaan 4-50 mm ja toinen 30-50 mm, jonka päässä on neljä Ø 4 mm kokoista aukkoa.

Läpivientiosat leikataan sopiviksi tarvittavankokoisia kaapeleita, johtoja tai putkia varten. Kaapeliläpivientikumi on valmistettu kestävästä ja joustavasta teknisestä kumimateriaalista. Kaapeliläpivientikumi kiinnitetään Solar-läpivientiin mukana seuraavalla säänkestävällä kiinnittimellä.