Huippuimurista on moneen

Huippuimuri on ilmanvaihdon monitoimituote. Tässä lista huippuimurien monista käyttökohteista.

Poistoilmanvaihto

1. Vanhan kiinteistön ilmanvaihdon saneeraus

Vanhan painovoimaisen ilmanvaihdon voi saneerata huippuimurin ja huippuimurin automaattisen ohjausjärjestelmän avulla automaattiseksi ja tarpeenmukaiseksi. Tähän tarvitaan huippuimuri ja huippuimurin automaattinen ohjausjärjestelmä VILPE ECo Ideal Wireless.

Järjestelmän anturit mittaavat huoneilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksia ja ohjausyksikkö säätää niiden lähettämän tiedon perusteella vesikatolla olevan ECo FLOW-huippuimurin tehoa. Raikkaan tuloilman riittävyys tilassa varmistetaan seiniin asennettavien VILPE Wive -tuloilmaventtiilien ja huoneesta toiseen johtavien siirtoilmareittien avulla.

2. Kerrostalon rappukäytävän poistoilmanvaihto

Huippuimuri sopii myös kerrostalon rappukäytävän ilmanvaihtoon. Tähän voi käyttää esimerkiksi VILPE EC-huippuimuria, jota ohjataan VILPE ECO -potentiometrillä. Potentiometrin avulla huippuimurin voi säätää haluttuun tilaan. Huippuimurin säätämiseen on mahdollista käyttää myös VILPE ECo Ideal Wireless -järjestelmää, mikäli on tarvetta kosteuden ja hiilidioksiditason mukaan säätyvällä järjestelmälle. Rappukäytävän korvausilman saanti pitää varmistaa esimerkiksi pohjakerrokseen asennettavan VILPE Wive -venttiilillä.

Huippuimurilla voidaan tehostaa ilmanvaihtoa myös muissa yhteisissä tiloissa, kuten pesutuvassa.

3. Autotallin tai varaston poistoilmanvaihto

Lämmitettyjä autotalleja käytetään varastotilan lisäksi usein myös toimi- tai harrastustiloina. Tilan, jossa säilytetään käyttöesineitä, tulee aina olla vähän lämmin ja hyvin tuuletettu. Ellei riittävästä ilmavaihdosta huolehdita, kosteus tiivistyy tilan rakenteisiin luoden näin erinomaiset puitteet homeen ja muiden bakteerien leviämiselle. Yleinen tapa huolehtia autotallin ilmanvaihdosta on asentaa huippuimuri autotallin katolle. Autotallinkin ilmanvaihdon saa automatisoitua ECo Ideal Wirelessin avulla.

Keittiön kärynpoisto

Keittiön kärynpoistoon on eri vaihtoehtoja: liesikuvun ja huippuimurin yhdistelmä tai liesituuletin, jossa on joko integroitu moottori tai ilmaa kierrättävä suodatin. Näistä vaihtoehdoista hiljaisempi on liesikuvun ja huippuimurin yhdistelmä.

Katolla oleva huippuimurin moottori imee tehokkaasti käryt katon kautta ulos. Liesikuvun ja huippuimurin yhdistelmä on hiljaisempi, koska vesikatolla sijaitsevan huippuimurin moottorin käyntiäänet eivät kantaudu keittiöön samalla tavalla kuin liesituulettimessa. Huippuimurin ohjaus on kytketty liesikupuun.

Radonimuri

Sisäilmassa ei saa olla terveydelle vaarallisia aineita, kuten radonia. Radon poistetaan koneellisesti VILPE ECo 110 FLOW- tai VILPE ECo 110 -huippuimurin avulla.

  • ECo 110 FLOW -huippuimuri sopii radontuuletukseen, jos kohteessa on taloautomaatiojärjestelmä tai tarvetta seurata pyörimisnopeutta. Se sopii myös kohteisiin, joissa halutaan ohjata radonimurin pyörimisnopeutta säätimellä (esim. VILPE ECo -potentiometri tai VILPE ECo -moottorisäädin).
  • ECo 110 -huippuimuria puolestaan säädetään sadehatun sisällä olevasta potentiometristä, eikä siitä saa moottorin pyörimisnopeustietoja.

Jos talossa on tuulettuva alapohja, voi lisäksi käyttää VILPE Ross -paaluja.

Mitä eroa on E- ja ECo-sarjan VILPE-huippuimureilla?

VILPE E -sarjan huippuimurit ovat vaihtovirtapuhaltimilla (AC) varustettuja huippuimureita. VILPE ECo -sarjan huippuimurit puolestaan edustavat puhallintekniikan uutta sukupolvea, joka on AC-malleja energiatehokkaampi ja hiljaisempi. EC on lyhenne sanoista electronically commutated eli elektronisesti kommutoitu, mikä tarkoittaa huippuimureiden yhteydessä puhallinta, jossa on harjaton DC-moottori. DC-moottorit ovat noin 30 % tehokkaampia kuin AC-moottorit.