Asiakastiedote: Heikko raaka-ainetilanne vaikeuttaa toimituksia ja nostaa hintoja

FLOW

Asiakastiedote 17.6.2021

Tuotteidemme kysyntä on tällä hetkellä tavallista suurempaa. Samanaikaisesti alihankinta- ja toimitusketjussamme esiintyy merkittäviä vaikeuksia raaka-aineiden ja komponenttien toimitusten suhteen. Tämä vaikuttaa tuotantoomme ja hankaloittaa toimituksia erityisesti kiinnikkeissä, huippuimureissa ja niiden säätimissä.  

Kyseisiä tuotteita on vielä saatavilla rajoitetusti varastossamme, joten tilauksia voi edelleen tehdä. Pyydämme kuitenkin, että jaksotatte tilauksien toimitusajat mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi työmaiden tarpeiden perusteella. Tällä haluamme varmistaa, että varastotuotteistamme riittää mahdollisimman monelle asiakkaalle, ja toimitusviiveestä johtuvat haitat olisivat mahdollisimman pieniä.

Hinnankorotukset

Raaka-aineiden huonon saatavuuden lisäksi niiden hinnat ovat nousseet merkittävästi. Ilmoitimme aiemmin keväällä kahdeksan prosentin hinnankorotuksesta 1.7.2021 alkaen. Valitettavasti raaka-aineiden hinnat ovat edelleen pysyneet korkealla, eikä 1.7. voimaantuleva korotus riitä kattamaan kohonneita valmistuskustannuksia.

Sen vuoksi joudumme korottamaan kaikkien tuotteiden hintoja viisi prosenttia 1. lokakuuta 2021 alkaen. Korotus suunnataan tasaisesti kaikkiin tuotteisiin ja pidetään mahdollisimman maltillisena, jotta se ei vaikuta liikaa yksittäisen tuoteperheen hintoihin.

Globaali tilanne raaka-aineiden ja komponenttien saatavuuden ja hinnan suhteen on tällä hetkellä poikkeuksellinen. Kohonneet kustannukset ja alihankintaketjun toimitusvaikeudet kohdistuvat niin muoviraaka-aineisiin kuin metalliosiin, sähkökomponentteihin, eristeisiin ja kemikaaleihin. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä, mutta markkinatilanteen ennakointi on haastavaa. Ilmoitamme heti, mikäli uusia muutoksia tulee. VILPEn aluemyyntipäälliköt ovat apunasi, jos tarvitset lisätietoja.