Sertifioidut ja asennusvalmiit Piippu-läpiviennit sopivat kaikenlaisiin kohteisiin

Piippu-läpivienti asennettuna pihasaunan katolla.
VILPEn pyöreä Piippu-läpivienti pihasaunan katolla.

VILPEn kotimaan myyntipäällikön Nina Tynin mukaan Piippu-läpivientien etuna on, että ne ovat asennusvalmiita sekä sertifioituja kokonaisuuksia. VILPEn Piippu-läpivientejä löytyy pyöreille, metallisille ja eristetyille valmissavupiipuille sekä harkkopiipuille, ja ne sopivat niin pelti-, tiili- kuin huopakatteille kaikenlaisiin kohteisiin. Tuotteet voi asentaa helposti tee-se-itse-periaatteella.

”Piippu-läpivienneissä ei tarvita peltiseppää tekemään pellityksiä, mistä tulee kustannussäästöä. Tuotteen voi asentaa kuka tahansa, jolla pysyy ruuvari ja saha kädessä. Kyseessä on varastotuote, joten ne ovat myös nopeita toimittaa”, Tyni kertoo.

Tuotteen yksi tärkeä etu on, että kaikki asennukseen tarvittavat välttämättömät osat löytyvät yhdestä pakkauksesta.

”Koska tuote kaikkine osineen on pakattu yhteen laatikkoon, se on helppo kuljettaa esimerkiksi saarissa sijaitseviin mökkikohteisiin”, Tyni sanoo.

Harkkopiipuille tarkoitettu läpivientisarja soveltuu harkkopiipuille, joiden koko on 320×320 mm–370×370 mm. Pyöreiden piippujen läpivientejä on valikoimassa kahta kokoa: Piippu-läpivienti No. 1 on tarkoitettu Ø 200–265 mm:n piippujen läpivientiin ja Piippu-läpivienti No. 2 taas soveltuu Ø 270–380 mm:n piippujen läpivientiin.

”On huomioitava, että me puhumme ulkohalkaisijasta, kun taas piippumyyjät ja -valmistajat puhuvat hormikoosta. Hormin eristepaksuus vaikuttaa ulkohalkaisijaan”, Tyni korostaa.

Piippu-läpivienti katolla on siistin ja huolitellun näköinen.
Piippu-läpivienti katolla on siistin ja huolitellun näköinen.

Kumitiiviste ja kiristin takaavat vesitiiveyden

VILPEn Piippu-läpiviennit on valmistettu syöpymättömästä, sään- ja iskunkestävästä, kierrätettävästä ja läpivärjätystä polypropeenimuovista (PP). Tuotteiden piipun ulkopintaa koskettava tiivistekumi on joustavaa EPDM-kumia. Kumitiiviste kestää noin 105 asteen lämpötilan, ja lyhytaikaisesti noin 120 asteen lämpötilan.

Pyöreiden Piippu-läpivientien vesitiiveys varmistetaan kumitiivisteellä, joka kiristetään piipun ja läpiviennin liitoskohtaan. Tyni korostaa, että myös aluskate tulee tiivistää, mikäli kohteessa on vapaasti kattotuoleihin asennettava, roikkuva aluskate. VILPEn aluskatteen tiiviste estää veden valumisen eristeisiin aluskatteeseen tehdystä reiästä.

Piippu-läpivienti ja paloturvallisuus

Yksi avaintekijä piippuihin tarkoitetuissa läpivienneissä on paloturvallisuus. Piippu-läpivientien käyttäytyminen onkin testattu savupiipun lämpötilankestävyys- ja nokipalotesteillä (VTT-C-15596-16 ja VTT-C-6081-10). Lisäksi on määritelty kumin paloluokka. VILPEn Piippu-läpivienneille on myönnetty Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tuotesertifikaatti nro VTT-C-6081-10.

Lisätarvikkeet laajentavat Piippu-läpiviennin käyttömahdollisuuksia. Tarvetta lisätarvikkeille voi syntyä esimerkiksi kattokaltevuuden, katemateriaalin ja höyrynsulun vuoksi.

”Piipun asennus höyrynsulkumuovin läpi pitää aina tiivistää. VILPEn valikoimassa on silikonikumista valmistettu höyrynsulun tiiviste 100–380 mm, joka on suunniteltu kestämään korkeitakin piipun pintalämpötiloja”, Tyni sanoo.

Piippu-läpivienti sopii monenlaisiin kohteisiin
Piippu-läpivienti sopii monenlaisiin kohteisiin aina omakotitaloista mökkeihin ja pihasaunoihin.