Suodattimen vaihto on tärkeää korvausilmaventtiilin tehokkuuden kannalta

Wive suodatin

Kun ostat VILPE Wive -korvausilmaventtiilin, saat venttiilin mukana siihen sopivan M5-luokan suodattimen, joka pitää ilman epäpuhtaudet loitolla. Muista kuitenkin vaihtaa suodatin riittävän usein.

Suositus on, että suodatin vaihdetaan kahdesti vuodessa, esimerkiksi keväällä ja syksyllä. Joissain tapauksissa suodatin tulee vaihtaa useamminkin: muun muassa siitepölykaudella tai jos asuu vilkasliikenteisen tien varrella.

Suodattimen väri kertoo, onko sen vaihtaminen ajankohtaista. Kun suodatin on tummunut ja pölyinen, se täytyy vaihtaa. Suodatinta ei voi pestä, vaan se täytyy aina vaihtaa uuteen. Jos suodatinta ei vaihda tarpeeksi usein, korvausilmaventtiili ei toimi yhtä tehokkaasti eikä sisäilma tunnu yhtä raikkaalta.

VILPE Wive -venttiilin kanssa on suositeltavaa käyttää juuri siihen suunniteltua Wive-suodatinta. Wiven M5-luokan suodatin on ihanteellinen juuri asuntojen ilmanvaihtoon. Jos suodatin olisi liian tiheä, tarpeeksi ilmaa ei virtaisi sen läpi. Toisaalta suodattimen pitää kuitenkin olla riittävän tiheä, jotta haitalliset partikkelit eivät pääse asunnon sisäilmaan. Wiven suodatin suodattaakin kaiken oleellisen: katupölyn, siitepölyn ja muun muassa homeitiöt, mutta samalla se päästää riittävästi raikasta ulkoilmaa sisätiloihin.

VILPE Wive -korvausilmaventtiili on helppo asentaa, sillä se ei vaadi kytkentöjä. Korvausilmaventtiili kohdistaa ilmavirran huoneen yläosaan, missä se sekoittuu lämpimän huoneilman kanssa vähentäen vedon tunnetta. Sen saa sulautumaan tyylikkäästi seinään maalaamalla tai tapetoimalla.