Tilluftsventilens filter måste bytas regelbundet

VILPE Wive tilluftsventil (TL) säljs tillsammans med ett filter i klassen M5. Filtrets uppgift är att hålla smutsig luft ute ur bostaden. Det är viktigt att byta filtret regelbundet för att säkerställa att ventilen fungerar som den ska.  

Byt tilluftsventilens filter två gånger om året, till exempel på våren och hösten. I visa fall måste du byta filtret ännu oftare, till exempel efter pollensäsongen eller om du bor på en livligt trafikerad gata.

Du kan se på filtrets färg om det är dags för filterbyte. Om det vita filtret har blivit mörkt och känns dammigt, är det dags att byta ut det. Filtret går inte att tvätta. Eftersom ett smutsigt filter tappar sin förmåga att filtrera smutsig luft, är det viktigt att byta filtren regelbundet. Annars kan inomhusluftens kvalitet drabbas.  

Eftersom VILPE Wives filter är formgiven för att passa VILPE Wive tilluftsventil (TL), rekommenderar vi att du använder det här filtret. Filter i M5-klassen är optimal för lägenheter. Filtret släpper igenom tillräckligt med frisk luft in i huset, men stoppar samtidigt skadliga partiklar att ta sig in i. Det här innebär att Wive filtret inte tar in t.ex. pollen, gatudamm och mögelpartiklar, men säkerställer att frisk luft kommer in i bostaden.

VILPE Wive tilluftsventil (TL) är lätt att installera. Ventilen är formgiven så att tilluften riktas uppåt i rummet och blandas med inomhusluften. På det här sättet uppstår inte drag. Det går bra att tapetsera eller måla tilluftsventilen.