Juha Tammisto kapusi tuotekokoonpanijasta tuotannonsuunnittelijaksi

Juha Tammisto aloitti VILPEllä noin kahdeksan vuotta sitten imurin yläosakokoonpanijana ja nyt hän työskentelee tuotannonsuunnittelijana. Hän on ammatiltaan voimasähköasentaja, muttei ole vielä päiväkään tehnyt kyseisen alan töitä. Työuraan lukeutuu kuitenkin hommia kokoonpanon, sisäisen logistiikan ja turvalaiteasennuksen saralta ja nyt viime syksystä (2019) lähtien työnteko on sujunut VILPEllä tuotannonsuunnittelun parissa.

Juhan työtehtäviin kuuluu laaja kirjo erilaisia tehtäviä, mutta pääasiassa hän suunnittelee ja ohjaa tuotantoa, vastaa tilaustoimitusprosesseista ja sisäisten osien riittävyydestä. Monipuolisuus, ongelmanratkaiseminen ja ihmiskontaktit ovat Juhan mielestä työn parhaita puolia. Häntä innostaa nähdä muiden onnistumisia hänen suunnittelemassaan työssä ja tämä myös motivoi häntä hoitamaan ja suunnittelemaan tehtävät mahdollisimman hyvin. Ongelmat ratkaistaan omalla ajattelulla tai pyytämällä apua työkavereilta, joita Juha kuvailee laajan skaalaan osaajiksi. Hänelle on työnteossa tärkeää tiedonkulku ja yhteen hiileen puhaltaminen.

”Saa olla päivittäin tekemisissä ihmisten kanssa ja pohtia sitä, kuinka jokin asia saataisiin parhaiten hoidettua ja yhdessä päätyä johonkin ratkaisuun sen haasteen päihittämiseksi. Se on ehdottomasti parasta”, sanoo Juha.

Juha kertoo VILPEn olevan työnantajana kannustava ja työntekijöitä kehittävä. ”VILPEllä on kyky tarjota monipuolinen työympäristö, jossa voi itse kehittyä. Jokaisella työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, koska heidän ääntänsä kuunnellaan. Se on kyllä hatunnoston paikka, että ollaan halukkaita kehittymään yhdessä ja viemään yhdessä tätä kokonaisuutta eteenpäin.” Juha mainitsee myös, että VILPE lähtee aina innokkaasti mukaan uusiin asioihin, kuten esimerkiksi e-urheiluun.

”VILPE tarjoaa ihmisille mahdollisuuden edetä urallaan ja täällä pystyy kehittymään ihan juuri niin paljon kuin itse on halukas”, Juha kertoo.

Juha pelaa vapaa-ajallaan tennistä, salibandyä ja e-urheilua. Myös musiikki ja kaverit ovat iso osa hänen elämäänsä. Viiden vuoden päästä Juha näkee itsensä työskentelevän VILPEllä ja hän uskoo, että yrityksellä on vielä paljon annettavaa hänen työuralleen.