Vahva usko innovaatioihin on avaintekijä Rensonin menestykseen

Renson Ventilationin tuotestrategiajohtaja Rien Laverge (vas.) ja vientipäällikkö Frank Goudman. Kuvat: Renson.

Jos yritys aikoo kasvaa kansainvälisellä tasolla, kumppanuudet ovat erittäin tärkeitä, uskovat Renson Ventilation Sunprotection & Outdoorin Frank Goudman ja Rien Laverge. Kuusi vuotta sitten yritykset aloittivat tiiviin yhteistyön painovoimaisessa ja koneellisessa ilmanvaihdossa, ja tämä liiketoiminta on lähtenyt hyvään kasvuun.

Rensonin vientipäällikkö Frank Goudman näkee, että sekä Rensonilla että VILPEllä on vahva usko innovaatioihin, mikä on ollut avaintekijä menestykseen.

”Yrityksemme on erittäin innovatiivinen kuten VILPEkin, mikä tarkoittaa, että meidän on puskettava innovaatiot markkinoille. Siksi on hyvin tärkeää, että ihmiset yrityksissä uskovat tuotteisiimme”, hän kertoo.

Renson valmistaa korkealaatuisia ilmanvaihto-, aurinkosuoja- ja ulkoilmaratkaisuja. Yhteistyö VILPEn kanssa perustuu kokonaisten ratkaisujen myyntiin: Yksi Rensonin päätuotteista on älykäs ilmanvaihtolaite Healthbox, joka voidaan yhdistää esimerkiksi VILPEn tulo- ja poistoilmaratkaisujen kanssa.

”Yhteistyö on erittäin tärkeää meille”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen sanoo.

”Rensonin ja VILPEn tiimit ovat onnistuneet yhdistämään yritysten tarinat. Konsepti on erittäin vahva, ja toivon meidän jatkavan ja laajentuvan muihin maihin. Tällä hetkellä työskentelemme tiiviisti VILPEn myyntitiimin kanssa esimerkiksi Puolassa ja Baltiassa”, Goudman selittää.

Viimeiset kuusi kuukautta ovat olleet nousukautta, sillä yhä useampi rakennus on toimivan ilmanvaihdon tarpeessa. Goudman toteaa, että tietoisuus ilmanvaihdosta on muuttunut merkittävästi – luultavasti pandemian ansiosta.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Älykäs ilmanvaihtolaite Healthbox, joka voidaan yhdistää esimerkiksi VILPEn tulo- ja poistoilmaratkaisujen kanssa.

Asiantuntijuutta neljännessä polvessa

Renson on yli 100-vuotias belgialainen perheyritys, joka toimii tällä hetkellä neljännessä sukupolvessa. Renson Ventilationin liiketoimintayksikön johtajan Rien Lavergen mukaan Rensonin menestys on monen tekijän summa.

”Ensimmäisenä on toimitusjohtaja Paul Rensonin panos. Hän on edelleen aktiivinen yrityksessä, ja hänellä on kuudes aisti nähdä mahdollisuuksia ennen markkinoita. Toinen asia on innovatiivinen ilmapiirimme sekä ihmiset, jotka uskaltavat uida vastavirtaan sen sijaan, että he vain hyväksyisivät markkinatilanteen. Pyrimme myös myymään konsepteja, emme vain tuotteita”, hän kertoo.

Yhteistyö VILPEn pääyhtiön kanssa alkoi vuonna 2013, kun Laverge tapasi VILPEn nykyisen toimitusjohtajan Tuomas Saikkosen ISH-messuilla Frankfurtissa. Yhteinen sävel löytyi heti.

Lavergen mielestä tärkein tekijä yhteistyössä on molemminpuolinen arvostus.

”Vahvistamme toinen toisiamme, koska VILPE on pystynyt tarjoamaan meille hyviä tuotteita. Olemalla erilaisia ja toisiamme täydentäviä olemme oikeasti muuttaneet kattomarkkinoita. Haluamme jatkaa vielä toiset sata vuotta työskentelyä yhdessä VILPEn kanssa”, summaa Rien Laverge.

Pergolat ovat yksi esimerkki Rensonin ulkoilmatuotteista.