Näin valitset energiaa säästävän ja talon ulkonäköön sopivan säleikön

Säleikköjä tarvitaan moniin eri tehtäviin sekä painovoimaisessa että koneellisessa ilmanvaihdossa. Säleikkö kannattaa valita teknisten ominaisuuksien ja talon värin perusteella. VILPEn säleiköllä on markkinoiden parhaat tekniset ominaisuudet ja se on saatavissa eri värivaihtoehdoissa.

Säleikkö asennetaan talon ulkoseinälle, ja sillä voi olla monta tehtävää. Painovoimaisessa ilmanvaihtojärjestelmässä säleikkö tuo sisään raikasta korvausilmaa yleensä korvausilmaventtiilin kautta. Se toimii myös rakenteiden tuulettajana esimerkiksi yläpohjan tuuletuksessa päätykolmiossa. Painovoimainen ilmanvaihto on tavallinen vanhemmissa omakoti-, rivi- ja kerrostaloasunnoissa sekä mökeissä.

Koneellisessa ilmanvaihtojärjestelmissä säleikköä tarvitaan tuloilmakanavan (koneellinen tulo ja poisto) tai tuloilmaventtiilin ulkosäleiköksi. Myös talossa, jossa on koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä, säleikköjä tarvitaan yläpohjan tuuletukseen päätykolmioissa.    

VILPEn säleikkö on helppo avata pikalukituksen ansiosta, mikä helpottaa kanavan puhdistamisesta ja huoltamisesta. Tuotteeseen voi yhdistää myös hyönteisverkon.

Valitse säleikkö, jossa painehäviö on pieni

Pieni painehäviö tarkoittaa energian ja loppupeleissä myös rahan säästöä. Tästä syystä säleiköksi kannattaa valita tuote, jossa on mahdollisemman pieni painehäviö. VILPEn säleikön painehäviö on markkinoiden parhaimpia.

Säleikköjen väri ulkoseinään sopivaksi

Säleiköt asennetaan ulkoseinälle, joten niiden väri ja muoto vaikuttavat talon kokonaisilmeeseen. Säleikön väri kannattaa valita joko talon ulkoseinän tai vaikkapa ovien ja ikkunakarmien mukaan. VILPEn säleiköt on valmistettu UV-suojatusta ASA-muovista. UV-suoja takaa, että väri kestää auringon ja muun sään aiheuttaman rasituksen.