Piippu-läpiviennit ovat kestäviä, vesitiiviitä ja paloturvallisia ratkaisuja

VILPE Piippu-läpiviennit sopivan monenlaisiin kattoihin ja kaltevuuksiin.

Vesikatolle asennettava VILPE Piippu-läpivienti estää sadeveden kulkeutuminen rakenteisiin piipun ja vesikatteen välisestä saumasta. Piippu-läpiviennit taipuvat monenlaisiin kattoihin ja kaltevuuksiin, minkä vuoksi tuotetta muokataan kohteen mukaan. Tarvittaessa käyttömahdollisuuksia laajennetaan lisäosilla.

VILPE Piippu-läpivienti helpottaa ja nopeuttaa tuntuvasti savupiippujen läpiviennin asennusta. Myös kustannussäästöä syntyy siitä, että kalliita pellityksiä ei tarvita. Tuotteen suunnittelussa on teknisen toimivuuden lisäksi huomioitu asennuksen helppous. Kaikki läpiviennit voi asentaa tee-se-itse-periaatteella.

Miksi tuote vaatii kuitenkin muokkausta asennettaessa, esimerkiksi tiivisteisiin reiän leikkaamista itse?

”Tiivisteiden reikien koko ja muoto riippuvat katon kaltevuudesta. Piippu-läpiviennit ovat niin sanotusti universaaleja eli ne soveltuvat monenlaisille katoille ja kaltevuuksille, joten läpiviennin osat vaativat muokkausta kohteen mukaan”, VILPEn tuoteinsinööri Nico Stenroos vastaa.

Piippu-läpiviennit soveltuvat asennettaviksi yksihormisten CE-merkittyjen harkko- ja teräspiippujen kanssa yleisimmille pelti-, tiili- ja huopakatteille. Pyöreät piiput 10–45 (1:6–1:1) astetta, harkkopiiput 11,5–45 (1:5–45). Piippu-läpiviennin voi asentaa niin uudis- kuin remonttikohteeseen. Eri katemateriaalit vaikuttavat asennuksen helppouteen.

Piippu-läpivienti soveltuu esimerkiksi pihasaunan katolle.

”Muotopelti- tai huopakatteeseen tuote on simppeli asentaa eikä lisäosia välttämättä tarvita. Rivipelti/konesaumakatolla asennuksen helpottamiseen käytetään pellityssarjan kiinnityslistoja. Tiilikatteissa vaaditaan tarkkuutta, että läpiviennin sivut saadaan tiiviiksi”, Stenroos kertoo.

Läpiviennit asennetaan vesikatteen päälle ruuveilla. Tuotteiden vesitiiviys varmistetaan viemällä läpivienti harjan alle, ja lisäksi aluskate tiivistetään kumitiivisteellä. Tuiskulumen pääsy vesikatteen alapuolelle estetään asentamalla solumuovitiiviste.

Miksi VILPEn Piippu-läpivientejä tarvitaan?

”Piippu-läpivientimme on kestävä, vesitiivis ja paloturvallinen ratkaisu. Lisäksi niissä on 10 vuoden väritakuu ja 20 vuoden tekninen takuu. Jos verrataan vaikkapa käsin tehtäviin tuotteisiin, VILPEn Piippu-läpiviennit ovat valmiita ratkaisuja, eikä niiden asennukseen tarvita erikoistyökaluja”, Stenroos listaa Piippu-läpivientien hyötyjä.

Piippu-läpivientien käyttäytyminen on testattu lämpötilankestävyys- ja nokipalotesteillä (VTT-C-15596-16 ja VTT-C-6081-10). Lisäksi on määritelty kumin paloluokka. VILPEn Piippu-läpivienneille on myönnetty Teknologian tutkimuskeskus VTT:n tuotesertifikaatti nro VTT-C-6081-10.