LVI-Tohtorilla on hyviä kokemuksia Wive-venttiilistä

LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus LVI-alalta. Kuva: Lassi Pirttikoski.
LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus LVI-alalta. Kuva: Lassi Pirttikoski.

VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.

Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.

”Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua”, Pirttikoski toteaa.

Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.

Wive-venttiilin asentaminen tuuletusluukkuun.
”Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle.”

Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.

”Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa”, Pirttikoski kertoo.

Huoletonta asumista itsestään säätyvän venttiilin ansiosta

Toinen hyvä ominaisuus on säädön helppous. Termostaatilla varustettu venttiili säätyy ulkoilman lämpötilan mukaan, eli pakkasella sisään virtaa vähemmän ilmaa. Asukkaan ei tarvitse itse muistaa säätää venttiiliä. Saatavilla on myös koneelliseen poistoilmanvaihtoon sopiva venttiili ilman termostaattia.

”Termostaatin säätymisen voi nähdä omin silmin, eli venttiilin toimivuus on helppo todeta”, Pirttikoski sanoo.

Wive-venttiili on myös mahdollista sulkea kokonaan, esimerkiksi jos alueelle tulee hätätiedote kaasuvuodosta, jolloin ilmanvaihto pitää tilapäisesti sulkea.

Suodatin parhaasta päästä

Seinälle asennettavan Wive-venttiilin suodatin on parhaasta päästä.
Seinälle asennettavan Wive-venttiilin suodatin on parhaasta päästä.

LVI-tohtori kehuu myös tuotteen suodatinta.

”Muihin tuotteisiin verrattuna Wiven suodatin on parhaasta päästä. Seinälle asennettavassa Wivessä se on rakenteeltaan pussisuodatin. Tämä on hyvä ominaisuus, sillä suodattimen pinta-ala on isompi, joten ilma virtaa paremmin läpi eikä suodatin tukkeudu niin nopeasti.”

Tuuletusluukkuun asennettavassa venttiili voi käyttää suodattimena Wive-suodatinkiekkoa.

Yksi Wiven hyvistä ominaisuuksista on Pirttikosken mukaan se, että venttiilin saa naamioitua seinään sopivaksi maalaamalla tai tapetoimalla. Mikäli asutaan vilkasliikenteisen tien varrella, voi venttiiliin hankkia myös äänenvaimentimen.