VILPEn tehtaan katolla on yksi Vaasan seudun suurimmista aurinkovoimaloista

Yksi VILPEn tekemistä konkreettisista teoista ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi on ollut aurinkosähkövoimalan asentaminen VILPEn tehtaan katolle Mustasaareen. Tällä hetkellä aurinkopaneeleja on tehtaan katolla Mustasaaressa 1040. Kesällä 2019 asennettiin viimeiset 300 kappaletta ja uudistuksen myötä voimalan maksimiteho on 286 kWp.

Kyseessä on yksi Länsi-Suomen suurimmista aurinkosähkövoimaloista. Noin kymmenen prosenttia tehtaan vuosittaisesta energiantarpeesta tuotetaan aurinkovoimalla.

”VILPE on strategiassaan sitoutunut kunnioittamaan ympäristöä. Uusien aurinkopaneelien hankkiminen on konkreettinen teko ympäristön hyväksi, ja haluamme jatkaa vastaavia investointeja tulevaisuudessa”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen kertoo.

Esimerkiksi vuonna 2019 aurinkovoimalaitos tuotti noin 200 000 kWh. Eniten energiaa saadaan kesällä aurinkoisena iltapäivänä, jolloin hetkellisesti yli kolmasosa VILPEn koko tehtaan ja tuotannon tarvitsemasta sähköenergiasta katetaan aurinkoenergialla. Kesä on muutenkin kiireisintä aikaa tuotannossa ja mitä kiireisempää on, sitä enemmän tehtaassa kuluu energiaa.

Myös VILPEn henkilökunnan on mahdollista seurata aurinkoenergian tuottotietoja tasaisesti tehdaskiinteistön infonäytöiltä.