Lahjoitus Vaasan Telinetaitureille ja JouluPussi-keräykseen

VILPE on tehnyt joulun alla lahjoituksia hyväntekeväisyyteen.

Vaasan Telinetaiturit saavat 15 000 euron lahjoituksen, jonka avulla seura pystyy rakentamaan jousikanveesin ja ostamaan ilmavolttiradan. Jousikanveesin koko on 13×13 metriä, ja sitä käytetään muun muassa akrobatiaan ja volttien harjoitteluun. Voimisteluseurassa on noin 600 harrastajaa, ja sieltä on ponnistettu jopa maajoukkueeseen.

”Lahjoituksesta on todella iso apu. Koronan kurittamissa urheiluseuroissa ei ole liiemmälti ylimääräisiä varoja, ja tämä tuki on kullanarvoista”, Sanna Suomenmäki Vaasan Telinetaitureilta kertoo.

”Paikallisten urheiluseurojen vaikeudet jäävät helposti maailmalta kantautuvien surullisten uutisten varjoon, ja siksi haluamme antaa tämän lahjoituksen Vaasan Telinetaitureille”, VILPEn toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen toteaa.

Nopea ja välitön tapa auttaa

VILPE kohdistaa lahjoitukset tasapuolisesti eri lajeihin, kuten jääkiekkoon, amerikkalaiseen jalkapalloon ja voimisteluun. Jääkiekon ja amerikkalaisen jalkapallon harrastajissa on paljon miehiä ja poikia, kun taas voimistelun kautta tuki kohdistuu enemmän naisten ja tyttöjen urheiluun.

”Jousikanveesin saaminen vie seuran harrastusmahdollisuudet uudelle tasolle. Se on nopein ja välittömin tapa luoda positiivista vaikutusta Telinetaitureiden harrastusmahdollisuuksiin”, Saikkonen sanoo.

”Tämä auttaa kehittämään voimistelijoista entistä parempia. Monilla kisapaikoilla on jousikanveesi, joten on hyvä, että saamme harjoiteltua sillä”, Suomenmäki kertoo.

JouluPussi tuo ruokaa vähävaraisille perheille

JouluPussi-keräys saa 2 500 euron lahjoituksen. Varoilla ostetaan ruokakasseja niitä tarvitseville vähävaraisille perheille Vaasan seudulla.

VILPE on osallistunut useana vuonna JouluPussi-keräykseen. Joulukuussa 2020 yrityksen työntekijät myös kuljettivat lahjoituksia perille, sillä rahalahjoitusten lisäksi VILPE on sitoutuneet antamaan aikaa hyväntekeväisyysprojekteihin.

”Auttaminen ja paikallisten yhteisöjen tukeminen on kirjattu strategiaan. Lahjoitamme vuosittain 0,3 prosenttia liikevaihdosta hyvään tarkoitukseen. Vuosittain se tarkoittaa yli 60 000 euron lahjoitusta.” Saikkonen sanoo.

Aikaisemmin syksyllä VILPE on esimerkiksi kerännyt rahaa Hope-yhdistykselle. Lisäksi esimerkiksi maaliskuussa yritys lahjoitti 12 700 euroa Unicefille Ukrainan lasten auttamiseksi. Myös VILPEn tytäryhtiöt lahjoittavat rahaa hyväntekeväisyyskohteisiin kotimaassaan.