VILPE miljonsatsar på att bygga ut fabriken i Korsholm 

Pressmeddelande 20.1.2020


Familjeföretaget VILPE Oy bygger ut sin fabrik i Korsholm. Hela projektet beräknas kosta 1,7–2 miljoner euro om man beaktar alla byggkostnaderna, markarbete och maskininvesteringar. I år byggs fabriken ut med 755 m2.

Orsaken till fabrikens utvidgning är att företaget vill förbereda sig på ökad efterfrågan. VILPEs långsiktiga arbete med att få nya europeiska kunder har börjat ge frukt. Verkställande direktör Tuomas Saikkonen berättar att företaget är nära ett stort genombrott på den europeiska marknaden.

– Fabriksutvidgningen gör oss redo för ökad försäljning och då kan vi skala upp produktionen för att möta den ökade efterfrågan, säger Tuomas Saikkonen.

Moderna och miljövänliga produktionen kvar i Korsholm

Fabrikens maskinhall kommer att utökas och ge utrymme till nya plastmaskiner. Företaget kommer att investera i 2–3 nya plastmaskiner.

– Vi behöver nya plastmaskiner eftersom vi har utökat vårt produkturval med stora produkter vars tillverkning också kräver större maskiner. De här maskinerna kommer även att användas vid tillverkning av mindre, men tekniskt komplicerade och energisnåla produkter, berättar Timo Anttila, VILPEs tekniska direktör.

Det är viktigt för VILPE att den moderna och miljövänliga produktionen stannar i Korsholm och därför har man också investerat i fabriken under årens lopp. Under sommaren 2019 installerade man nya solenergipaneler på fabrikstaket. Ungefär 10 procent av fabrikens årliga energibehov täcks av solenergi.

– Vår andra miljösatsning är LED-belysning. I februari är vårt belysningsprojekt klart och då kommer ungefär 90 procent av fabrikens och kontorets belysning att vara LED-belysning, säger Anttila.

Jubileumsåret började med generationsskifte

I år firar familjeföretaget sitt 45-årsjubileum. Jubileumsåret började med ett generationsskifte i ledningen då Tuomas Saikkonen 1.1.2020 tog över posten som verkställande direktör av sin pappa Eero Saikkonen, som grundade företaget 1975. Eero Saikkonen kommer också i fortsättningen vara en del av företagets vardag, främst inom produktutvecklingen.

Förberedelserna för generationsskiftet på VILPE påbörjades i god tid och Tuomas Saikkonen var vice verkställande direktör under 2019. Tuomas Saikkonen har dock varit involverad i företaget sedan unga år. Den första officiella arbetsuppgiften var ett sommarjobb på företagets förpackningsavdelning som 15-åring.

– Förra året förstärktes min tro på att vi har utmärkta förutsättningar att växa på exportmarknaden, säger Tuomas Saikkonen.

 

Tilläggsuppgifter:

Tuomas Saikkonen
+358 50 5376724
Verkställande direktör

Timo Anttila
+358 (0)20 123 3203
Teknisk direktör


tehdaslaajennus