Takteksperter anslår at halvparten av alle bygninger vil trenge takreparasjoner før takets levetid er over. Fuktighetsskader har en tendens til å bli oppdaget for sent: vann har allerede trengt inn i takets struktur, noe som fører til kostbare renoveringer. På et tak med tusenvis av kvadratmeter er det en utfordring å bare finne en lekkasje. Systemet kan overvåke både tak og vegger.

Hvordan fuktighetsskader på tak oppstår og hvordan de kan forebygges

Usikkerhet rundt forsikringskrav ved takreparasjoner

Hva VILPE Sense lekkasjesensor gjør for deg

Finn mulige lekkasjer raskt og nøyaktig. Når systemet varsler deg om en potensiell lekkasje, kan du umiddelbart finne problemområdet på taket ved hjelp av en fuktighetskart. På dette stadiet er det ikke nødvendig med en person på taket for å finne problemet.

Forebygg lekkasjer og fuktighetsproblemer på et tidlig stadium. Skader kan rettes opp så snart de oppstår.

Kontinuerlig overvåking av taket. Tilstanden til taket overvåkes ikke gjennom uregelmessige inspeksjoner, men taket overvåkes døgnet rundt.

Enklere vedlikehold. Systemet forenkler takinspeksjoner ved at det gjør det unødvendig å åpne takstrukturen. Reparasjoner kan umiddelbart rettes til riktig sted, noe som gjør dem billigere og raskere å gjennomføre.

Overvåkning av store områder. Systemet lokaliserer lekkasjen raskt, noe som gjør det spesielt nyttig for større tak med tusenvis av kvadratmeter.

Har du noen spørsmål?

Kontakt vårt salgsteam.

Hvordan det fungerer

1.

Systemet består av sensorer som plasseres i isolasjonslaget og registreres. Du trenger også et bilde eller en kart over det overvåkede området. Under installasjonsfasen vil du merke sensorene på kartet. Dette vil hjelpe deg med å lokalisere potensielle lekkasjer.

2.

Systemet krever en VILPE Sense mobil basestasjon installert enten i takstrukturen eller innendørs. Den mobile basestasjonen mottar data fra sensorene og laster opp disse dataene direkte til skytjenesten.

3.

Systemet overvåker området og gir deg alarm når det oppdager forhøyede fuktighetsnivåer. Den potensielle lekkasjen er enkel å lokalisere fra fuktighetskartet på VILPE Sense skytjeneste.

Hva trenger jeg?

VILPE Sense Lekkasjedetektor

Vi anbefaler å bruke 10 sensorer for å dekke et område på omtrent 200 m2. Dette betyr at avstanden mellom to sensorer er ca. 4-5 meter. Imidlertid, jo kortere avstand det er mellom sensorene, desto mer nøyaktige blir dataene som leveres. Hvis et område trenger tettere overvåking eller er utsatt for lekkasjer, anbefaler vi å plassere flere sensorer der.

VILPE Sense Mobil Basestasjon

Mobil basestasjon kan kjøpes enten med eller uten forhåndsinstallert SIM-kort med et datatjenesteabonnement.

Vil du vite om VILPE Sense fuktighetskontroll passer til prosjektet ditt?

La oss hjelpe deg med planleggingen og beregningen.

Bruk sammen med VILPE Sense fuktighetskontroll for optimal overvåking

En bygningseier kan unngå uventede og dyre renoveringer når VILPE Sense overvåker bygningens tilstand. VILPE Sense produktfamilie består av to løsninger: VILPE Sense lekkasjesensor og VILPE Sense fuktighetskontroll. VILPE Sense fuktighetskontroll ventiliserer strukturene etter behov, mens VILPE Sense lekkasjesensor lokaliserer lekkasjer. De to systemene kan brukes separat eller sammen. For eksempel kan fuktighetskontrollen ventilere et bestemt takområde mens lekkasjesensoren overvåker resten av taket for å oppdage lekkasjer.

VILPE Sense Lekkasjedetektor VILPE Sense Fuktighetskontroll
Funksjon
 • Oppdager og lokaliserer lekkasjer
 • Ventilerer strukturer ved å fjerne fuktighet etter behov
 • Forbedrer passivt ventilasjonssystem i strukturer
 • Spar energi ved å fjerne overskuddsvarme fra strukturer når været er varmt
Brukseksempler
 • Oppdage og lokalisere lekkasjer
 • Overvåking av taket
 • Bygninger som trenger forbedret strukturell ventilasjon
 • Fjerner overskuddsfuktighet
 • Tørker isolasjonslaget
Hvor skal det brukes?
 • Tak
 • Vegger
 • Takstrukturer
 • Krypkjellere
VILPE Sense produkter
 • VILPE Sense sensorer
 • VILPE Sense takvifte
 • VILPE Sense kontrollenhet
 • VILPE Sense sensorer

Fuktighetskontroll for tak- og veggstrukturer

Fuktighetskontroll for krypkjellere

Er du interessert?

Jeg har allerede et byggeprosjekt

Har du et byggeprosjekt og ønsker å bruke VILPE Sense? Våre eksperter kan hjelpe deg. Fyll ut SKJEMA FOR PROSJEKTINFORMASJON nedenfor, og vi vil gi deg beregninger av nødvendige produkter og kostnader innen tre arbeidsdager.

Jeg vil gjerne vite mer om VILPE Sense

Vennligst oppgi kontaktinformasjonen din i skjemaet nedenfor, så vil vi kontakte deg snart.

Installasjon og materiale

Brosjyrer og installasjonsinstruksjoner.