Undvik felstegen när du renoverar köksventilationen

Så gör du ventilationen i köket både bättre och tystare

Lär dig vad du måste kräva av köksventilationen, olika sätt att förbättra ventilationssystemet och hur du slipper det irriterande brummet från köksfläkten.

Uppdatera köksventilationen med enkla medel

Ett fungerande ventilationssystem består av många olika delar som måste vara i balans. Om ventilationen fungerar dåligt mår inte heller huset bra och fukt- och fettpartiklar från köket kan orsaka stor skada. Ventilationen måste inte bara sköta sitt jobb, den måste också fungera tyst. I den här artikeln berättar vi hur man kan förbättra ventilatiossystemet och hur man slipper surret från köksfläkten.

I huvudsak finns det tre olika ventilationssystem, självdragsventilation, mekanisk frånluftsventilation och mekanisk till- och frånluftsventilation. I den här artikeln berättar vi hur de olika ventilationssystemen fungerar och vad man måste hålla koll på så att ventilationen i köket och huset fungerar optimalt. Du får också expertens bästa tips på hur man själv kan förbättra ventilationssystemet, bland annat hur man enkelt kan göra självdragsventilationen mekanisk, hur man väljer styrsystem för ventilationen och hur man blir av med irriterande brummande köksfläktar.

“Om man inte vet vad man gör när man renoverar kan det hända att någon del inte fungerar optimalt och systemet kommer i obalans.

Martin Granö

Så slipper du surret från köksfläkten!

Det brummande ljudet från en påslagen spiskåpa beror på att fläktens motor sitter inne i spiskåpan. Ett tystare alternativ är en lösning med takfläkt på taket. Allt du behöver är en takfläkt och en spiskåpa med samma styrning och en genomföring som passar takets färg och form.

Lär dig mer om den tysta lösningen i vår artikel.

Läs mer: