VILPEs produkter finns att få i skräddarsydda färgalternativ – välj en färg som matchar eller skapar kontrast

skräddarsydda färgalternativ

Färgen har betydelse när det gäller fasadmonterade produkter. Det bästa sättet att förverkliga arkitektens vision är oftast att använda produkter som till färg och form liknar fasaden så mycket som möjligt. Ibland kan målsättningen vara den motsatta och man eftersträvar att skapa visuellt intressanta kontraster på fasaden.

Oavsett vilket alternativ du föredrar finns VILPE IO -kombivägghuvarna och VILPE Multifunktionsgaller att köpa i flera olika standardfärger.  

Titta på den här videon och lär dig hur enkelt det är att installera VILPE IO ytterväggslösning för uteluft och avluft.

Så väljer VILPE produkternas standardfärger

VILPE anpassar sina standardfärger enligt marknadens önskemål. Vi följer noggrant vilka kulörtoner som används på marknaden i Europa och justerar färgerna enligt det. Till exempel påbörjade vi 2022 en justering av standardfärgerna brun och grå för att de ännu bättre skulle motsvara färgerna på de vanligaste takmaterialen. Färgförändringen är ändå minimal och kan vara svår att upptäcka med blotta ögat.

VILPE följer noga färgkvaliteten och hållbarheten genom årliga UV-test. Om man tittar riktigt noga kan man ändå upptäcka små skillnader i färgtonerna. Det här är fullständigt normalt och beror bland annat på produktens tjocklek och grovhet, vilket i sin tur påverkar hur ljuset reflekteras. Skillnader i färgtonerna går inte att upptäcka när produkten väl är monterad och i bruk.  

Projektspecifik färg

Om färgen du önskar inte finns att få i VILPEs standardfärger, finns det två möjligheter:

  • Välj en färg från VILPEs utökade färgurval. Fråga försäljningen så får du veta mer!
  • Fråga efter en projektspecifik färg i din offertförfrågan. Om du vill, kan du till exempel välja en viss RAL-färg.

Leveranstiderna för produkterna i det utökade färgurvalet är längre eftersom vi tillverkar dem enligt order.  Därför är det bra att kontakta försäljningen i god tid om du vill beställa produkter i de här färgerna.  

skräddarsydda färgalternativ

Om du vill beställa produkter i projektspecifika RAL-färger rekommenderar vi att du gör det för större projekt eftersom vi måste tillverka en större mängd produkter. Leveranstiden för de här produkterna är längre än för produkter i det utökade färgurvalet.

Du vet väl att det går bra att beställa frånluftshuvar, takfläktar och andra takprodukter i färger från vårt utökade färgurval och i skräddarsydda färgalternativ.  

Läs mer om vårt skräddarsydda färgalternativ i vår produktkatalog 2021.

Läs mer: