VILPE är nu ett Framgångsföretag

VILPE har blivit tilldelat certifikatet Framgångsföretag, som ges till ekonomiskt sunda företag. Bakom certifikatet står den finländska dagstidningen Kauppalehti, som bevakar affärsnyheter (motsvarar Dagens Industri i Sverige).

Enligt Tuomas Saikkonen, verkställande direktör på VILPE, är Framgångsföretag-certifikatet en jättefin bedrift med tanke på hur illa företagets ekonomi var under 90-talets djupa lågkonjunktur i Finland. VILPE lyckades komma igenom de svåra åren tack vare företagets grundare Eero Saikkonens ihärdiga arbete och kloka beslut. Efter lågkonjunkturen på 90-talet har VILPEs ekonomi varit stabil.

“Vi har själva finansierat alla investeringar i både produkter och produktionsteknologi. Vi är stolta över att stå på ekonomiskt starka ben. Våra samarbetspartners kan lita på oss även när världsekonomin är i turbulens, t.ex. under Corona-pandemin”, säger Saikkonen.

Framgångsföretag-certifikatet grundar sig på en bedömning av det ekonomiska läget för ett företag, där man beaktar tillväxten, lönsamheten, resultatet, likviditeten, soliditeten och risktoleransen. Enligt bedömningen ligger VILPEs ekonomi i toppskiktet av både finländska företag generellt och inom sin egen bransch. VILPEs omsättning växte 3,9 % 2019 och 3,6 % året före.

Bedömningen för Framgångsföretag-klassificeringen grundar sig på räkenskapsperioden 2019.

Läs mer: