VILPE Sverige är Rädda Barnens vänföretag 2021

Inför julen donerade VILPE Sverige 25 000 SEK till Rädda Barnen. Donationen gjorde VILPE Sverige till Rädda Barnens vänföretag under 2021.

”Att barnen står för allas vår framtid kan låta som en klyscha, men det är en klyscha som stämmer, säger försäljningschef Leif Fredriksson från VILPE Sverige. Därför är vi på VILPE Sverige både glada och stolta för att kunna stödja Rädda Barnen. Rädda Barnen gör ett viktigt jobb för att hjälpa barn överallt där behoven finns. Under den globala pandemin är det i synnerhet just barn som riskerar att fara illa. Därför var valet av Rädda Barnen för årets juldonation självklart”, säger Fredriksson. 

Välgörenhet i flera länder

Utöver de välgörenhetsdonationer som gjordes i Sverige, har VILPE gjort flera andra donationer i länder där VILPE har anställda. Ett exempel är Finland, där VILPEs anställda hjälpte till att köra ut matkassar till familjer som har det svårt. I finländska Vasa fick 200 familjer matkassar, så de anställda hade fullt upp.

Utöver matkassehjälpen donerade VILPE pengar till ett antal välgörande ändamål, bland annat cancersjuka barn, familjer som har det tufft ekonomiskt och skyddshem.

Läs mer: