Aktiviteter för alla åldrar på Familjedagen

Perhepäivä. Familjedag
Den första Familjedagen hölls i maj 2019.

Familjedagen lördagen den 13 maj kl. 10-14 bjuder på roliga aktiviteter utomhus vid VILPEs fabrik (Handelsevägen 9, Korsholm).

På Familjedagen kan man bland annat träffa SM-ligaspelare från Vasa Sport eller rida på ponny. VILPEs fabrik håller öppet hus och man får lära sig hur plastmaskinerna fungerar. Wasa Royals, Vasas amerikanska fotbollslag, tar med sig ett hoppslott och gymnastikföreningen Wasa Unique ordnar en gymnastikbana för 1–6 åringar.

Wasa Royals, Vasa Sport och Wasa Unique är VILPEs huvudsamarbetspartners inom idrott. På Familjedagen kombinerar de sina krafter och erbjuder ett kostnadsfritt evenemang för regionens barnfamiljer. Evenemanget är öppet för alla.

Familjedagen arrangeras för andra gången

Den första Familjedagen hölls i maj 2019 men på grund av coronapandemin har evenemanget inte kunnat ordnas igen förrän nu. Trots att VILPE hade omställningsförhandlingar i april ville man inte ställa in eller flytta på Familjedagen.

“Företagets värderingar, som till exempel pålitlighet, är viktiga även under utmanande tider. Vi vill göra det här evenemanget till en fantastisk upplevelse för familjer i området”, säger VILPEs VD Tuomas Saikkonen.