VILPE är årets företagare i Kust-Österbotten

default

Kust-Österbottens Företagare har valt VILPE Oy till årets företag i regionen. Företaget tog emot priset under den årliga festen som Kust-Österbottens Företagare ordnade i Vasa på lördagskvällen 6.11.

Kust-Österbottens Företagare vill betona företagets satsningar på kvalitet och tillväxt. Enligt ordförande Mikael Fredman är VILPE ett exemplariskt företag då det gäller att skapa förtroende genom kvalitet och tillit, men också tillväxtattityd.

”Vi uppmuntrar alltid företag att söka tillväxt och det har VILPE gjort med strålande resultat. Speciellt glada är vi över att VILPE varit sin hemort trogen trots den starka tillväxten. Ett lysande exempel på detta fabriken i Korsholm som under åren byggts ut flera gånger”, säger Fredman.

Hippi Hovi, verkställande direktör för Kust-Österbottens Företagare, lyfter fram företagets satsningar på personalens välmående, jämställhet och välgörenhetsprojekt.

”VILPE fick i våras ett hedersomnämnande i tävlingen Årets jämställdhetsföretag i Österbotten 2021. Förra veckan kunde vi i nyheterna läsa om att bolaget stöder sin personals välmående med en extra vecka betald semester. VILPE är ett värderingsstyrt företag”, konstaterar Hovi.

VILPEs verkställande direktör Tuomas Saikkonen är stolt över priset och lyfter fram personalens och hans pappas, Eero Saikkonens, roll i framgångssagan.

 ”Vi är mycket glada över det här erkännandet. Företaget är Eeros livsverk och det är en fantastisk verksamhet som jag har fått äran att fortsätta jobba på. Vi har ett jättefint team och tillsammans har vi kunnat utveckla nytt”, säger Saikkonen.