XL-poistoputkea suositellaan ⌀ 160 mm:n kanavaan

Kun ilmanvaihtokanavan koko on ⌀ 160 mm, vaihtoehtoina kaltevalla katolla on käyttää joko 160P/IS/700 FLOW -poistoputkea tai VILPE 160P/IS/700 FLOW XL -poistoputkea. Suosittelemme XL-kokoista poistoputkea ja XL-läpivientiä, koska sen eristettävyys on parempi. Myös VILPE 160P/IS/700 XL -poistoputki käy.

VILPE 160/IS/700 FLOW XL -poistoputken voi eristää myös läpiviennin kohdalta

VILPE 160/IS/700 FLOW XL -poistoputki on 90 mm leveämpi läpiviennin kohdalta kuin tavallinen poistoputki. Siksi sen mahtuu eristämään läpiviennin kohdalta paremmin, kunhan läpivientikin on XL-kokoinen.

Eristämättä jättäminen voi aiheuttaa kondensaatio-ongelmia

Halutessaan kanavakoossa ⌀160 mm voi käyttää 160P/IS/700 FLOW -poistoputkea, mutta silloin osa putkesta jää eristämättä läpiviennin kohdalta. 

Putken eristämättä jättäminen voi johtaa kondensaatioon, kun putkessa oleva kostea ilma saavuttaa kastepisteen poistoputken eristämättömän osan kohdalla. Esimerkiksi keittiön kohdepoistossa ilmavirta on vaihteleva ja epätasainen, joten poistoputki on eristettävä kokonaan. Muuten kondensaatio aiheuttaa ongelmia.